Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli Devlet Hastanesi'nde yaşanan sorunları, kendisine iletilen şikâyetler ve basında yer alan iddiaları dikkate alarak TBMM gündemine taşıdı.
Milletvekili Sakine Öz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yönelttiği yazılı soru önergesinde, engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlara şöyle değindi: "Engelli vatandaşlarımızın Manisa İli Salihli Devlet Hastanesi'nden aldıkları birçok 'engelli raporunda, engel derecesinin bir önceki rapora göre düşük çıktığı ve engelli vatandaşların muayenelerinin doktorlar tarafından tam olarak yapılmadığı iddia edilmektedir. Bu iddialar arasında, aynı engelli vatandaşa, engeli değişmemesine karşın, farklı dönemlerde farklı teşhisler konulduğu, hastane içerisinde engelli vatandaşlara ve ailelerine gereken anlayışın gösterilmediği de belirtilmektedir. Engelli vatandaşlarımız, karşılaştıkları bu durumlardan dolayı mağdur duruma düşürüldüklerini, hastane personelinin engelli vatandaşlarımıza daha anlayışlı ve işlerini kolaylaştırıcı tutumla yaklaşmalarını istediklerini belirtmişlerdir."
Öz, Bakan Akdağ'a şu soruları yöneltti: "Manisa İl sınırları dahilinde kayıtlı olan engelli vatandaş nüfusumuz kaçtır? Salihli'de kayıtlı olan engelli vatandaş nüfusumuz kaçtır? Engelli vatandaşlarımıza verilen heyet raporlarındaki engel derecelerinde ölçütünüz nedir? İddialarda belirtildiği üzere, aynı engelli vatandaşın, engeli değişmemesine karşın, farklı derecede engel raporuyla karşılaşmasını, bu rapor tutarsızlığını nasıl açıklıyorsunuz? Engelli vatandaşlarımızın sağlık raporlarındaki sorunların giderilmesi adına, tıbbi ve idari planlamanız var mıdır? Manisa il sınırları dahilinde, engelli raporlarında farklı dönemlerinde farklı derecelerde engel düzeyleriyle karşılaştığı için Bakanlığınızın merkez ve taşra teşkilatlarına kaç adet başvuru yapılmıştır? Engelli vatandaşlarımızın talepleri arasında yer alan ve henüz Salihli Devlet Hastanesi'nde yapılmayan Odiometre İşitme testinin, Salihli Devlet Hastanesi'nde uygulanmasına başlanacak mıdır?"
(ES-ERG-Y)

12.12.2012 12:05:06 TSI

Editör: Wan Haber