Yılbaşından sonra köy gezilerine ağırlık veren CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, köylerde vatandaşlarla görüşüyor.
Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu ve yöneticileri ile Urganlı Beldesi'nde tarımla uğraşan çiftçilerin sorunlarını dinleyen Hasan Ören, vatandaşların sorularını da yanıtladı.
Ören yaptığı konuşmada, başta üzüm olmak üzere, meyve ve sebzede hasadın iyi olmasına rağmen fiyatların düşmesi nedeniyle çiftçilerin büyük sorun yaşadığını belirtti. Milletvekili Hasan Ören, "Anlamakta güçlük çekiyorum; Çin üzüm mü üretiyor? Neden bu fiyatlar düşüyor? Üzümün dünyadaki patronu biziz. Pamuk da aynı şekilde, ne oldu da Yunanistan'dan pamuk ithal eder duruma geldik?" dedi.
Bir vatandaşın 'neden bunları meclisten bağırmıyorsunuz?' demesi üzerine Ören, "1923'ten 2013'e kadar bütün başbakanlar bu ülkeye bir şey katmıştır. Ancak bir tek AKP döneminde Meclis TV kapatılmıştır. Sizler bizi, kürsüde söylediklerimizi göremiyorsunuz. Saat 19.00'da TRT 3 Meclis TV yayını kesiliyor. O yüzden artık CHP'nin 133 Milletvekili, bölgelerinde sizlerin yanına gelerek bunları anlatıyor. Şimdi kuyularınıza ön ödemeli sayaç takacaklar. Biz bunun için de yapmayın, etmeyin diye AKP Milletvekillerine karşı çıktık. Ama köylüde para çokmuş gibi AKP'nin eli cebinizden çıkmıyor" şeklinde konuştu.
(İLK-ERG-Y)

21.01.2013 13:21:21 TSI

Editör: Wan Haber