AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Grup Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Şahin, partililerle birlikte merkeze bağlı Duruldu köyünü ziyaret etti.
Milletvekili Mustafa Şahin, Duruldu köyünü ziyarette yaptığı konuşmada, "Başbakanımız başta olmak üzere, yapılan yasal değişikliklerin tamamında sahada karşılaşmış olduğumuz sorunların, sıkıntıların giderilmesi için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın hizmet alması ve yaptığımız yatırımların vatandaşlarımızla buluşması için için tez elden daha nitelikli, daha vasıflı birtakım düzenlemeler yapıyoruz. Muhalefet kendini yenileyemediği için yapılan bütün değişiklere karşı. Bunlar hala 80 sene evvelki bu ülkeyi biz kurduk, cumhuriyeti biz kurduk mantığıyla geçmiş defterleri karıştırarak kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar. Günün şartlarına uyacak hiç bir adım atmadılar. Muhalefetin mantığı; eskisi olsun, ufak olsun, statüko neyse onu koruyalım. Hiçbir şeyi değiştirmeyelim. Bunlar böyle davrandıkça, vatandaşımız onları muhalefette kalmaya mahkum ediyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında, büyükşehirle birlikte mülki sınırlar içerisinde olan her yerin hizmet alacağını da dile getiren Şahin, şunları söyledi:
"Biz her şeyin yerelleşmesini istiyoruz. Yerinde yönetimler yasası çıkartıyoruz. Zaman içerisinde 5-6 yıldır bu konuda devasa işler yapıldı. Günün değişen şartlarında daha farklı alanlarda, büyükşehirle alakalı daha sağlıklı, daha hızlı yeni bir düzenleme yapıldı. Daha önce pergel sistemi iken şimdi ilin mülki idari sınırları içerisinde olan kısımlara büyükşehir belediyesi hizmet etmiş olacak."
(NA-SO-Y)

18.12.2012 13:25:15 TSI

Editör: Wan Haber