AK Parti Adıyaman Milletvekili, Gazeteci-Yazar Mehmet Metiner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Gazetecilik mesleğinin, toplumun bilgilenmesi, olan olaylardan haberdar olması ve yanlışların düzeltilmesi açısından çok önemli bir kamu hizmeti olduğunu kaydeden Milletvekili Mehmet Metiner, "Gazeteciler, şartlar ne olursa olsun, görevini ifa eden, kendi acısını bir yana bırakarak halkın dertlerini yansıtmaya çalışan fedakarlıklarla dolu bir mesleğin mensuplarıdır. Herkesin can ve mal derdine düştüğü savaşta, depremde ve her türlü afetlerde, çatışma ortamlarında bile gazeteciler, görevini yapmanın kaygısı dışındaki tüm kaygıları öteleyebilmektedirler. Bu açıdan gazetecilik, toplum adına yapılan en önemli ve en dikkate değer mesleklerden birisidir" dedi.
Gazetecilerin mesleğini icra ederken karşılaşabilecekleri zorluklara da değinen Metiner, "Haber almanın önündeki her türlü engel kaldırılmalıdır. Hükümetimiz döneminde yapılan tüm iyileştirmeler, çağın gereklerine ve yenilenen ihtiyaçlara göre sürekli güncellenerek haber almanın ve haberi yaymanın kolaylaştırılması sağlanmalıdır. Meslektaşlarımın daha iyi şartlarda, daha iyi ekonomik koşullarda, daha iyi sosyal imkanlara kavuşarak görevlerini yapmaları ve halkımızın doğru haber alması en büyük dileğimizdir. Bu duygularla meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, daha iyi bir yaşam dilerim" ifadelerini kullandı.
(AHM-SO-Y)

09.01.2013 13:26:55 TSI

Editör: Wan Haber