MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Türk Kamu Sen Sakarya Temsilciğini ziyaret ederek, memur temsilcilerinden sorunları dinledi. Kutluata, 'Binlerce işsizin olduğu şehrimizde, çiftçi mutsuz, memur-işçi huzursuz ve en önemlisi gençler yarınından umutsuz' dedi.
MHP Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata, Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Rahim Varol ve Kamu Sen'e bağlı sendika başkanlarıyla bir araya geldi. Ziyarette Türk Sağlık Sen, Türk Eğitim Sen, Türk Tarım Orman Sen ve Türk Ulaşım Sen Şube Başkanları da hazır bulundu. Türk Eğitim Sen hizmet binasında yapılan ziyarette konuşan İl Temsilcisi Rahim Varol, kamu çalışanlarının açlık ve yoksulluk sınırının altında olduğuna vurgu yaptı.
Memura yapılan zamların sadaka niteliği bile taşımadığını anlatan Rahim Varol, "Kamu kurumların sosyal ve ekonomik bir adaletsizlik var. Özelleştirme mağduru olan 4C'li çalışanlara aile yardımını bile çok görmeye başladılar. Biz 4B ve 4C'lilerin kadroya geçmesini istiyoruz. Kamu çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir. Devleti temsil eden memurların huzurlu yaşaması gerekir" dedi.
Varol; "Memur maaşlarına Ocak ayında, altı ay için yüzde 3 zam yapılmasına rağmen, kamu görevlilerine ve emeklilerimize verilen maaş artışının tamamı daha birinci ayda eridi. Memuru zor bir yıl bekliyor' dedi. Varol ek mesai ücretlerinin ödenmesini isteyerek, "Aile yardımı ve mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili düzenlemeye gidilmelidir" dedi.
Sendika Başkanlarının sorunlarını dinledikten sonra konuşan Milletvekili Kutluata, "Toplumun tüm kesimlerinde yaşanan bir sıkıntı var. Kimsenin yaşantısından memnun olmadığı bir dönemde yaşıyoruz. Ekonomik olarak büyük bir buğran var. Binlerce işsizin olduğu şehrimizde, çiftçi mutsuz, işçi huzursuz ve en önemlisi gençler yarınından umutsuz" diye konuştu.
İşçi, çiftçi ve memur temsilcilerinin istek ve beklentilerini her zaman dikkate aldıklarını anlatan Kutluata, "Yaşanan sıkıntıları meclis çatısı altında dile getiriyoruz. Yapılması gerekenleri ve iktidarın hatalarını söylüyoruz. Komisyonlarda ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyor. Taleplerinizi, sıkıntılarını ve dertlerinizi her zaman bize iletin" diye konuştu.
(SC-İÇ)

10.02.2013 14:28:04 TSI

Editör: Wan Haber