AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni yerine taşınan Nükleer Tıp Merkezi'ni gezerek Başhekim Prof. Dr. Bünyamin Dikici ve Nükleer Tıp Merkezi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melih Erkan'dan bilgiler aldı.
Yıllardır Konuralp'te bulunan eski hastane binasında hizmet veren Nükleer Tıp Merkezi, Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde ki binasına taşındı. AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz Nükleer Tıp Merkezi binasını gezerek Başhekim Prof. Dr. Bünyamin Dikici ve Nükleer Tıp Merkezi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melih Erkan'dan bilgiler aldı.
Nükleer Tıp Merkezi'nde incelemeler yapan ve bilgiler alan Korkmaz, "Hem teknik hem altyapı konusunda Düzce her gün ilerliyor. Düzce'nin sağlık alanında bir merkez hane gelmesini canı gönülden arzu ederiz. Yapılan çalışmaları yerinde görmek için geldik. Arkadaşlar imkanları en iyi şekilde değerlendirmişler. Bu merkezin daha gelişmesini ve daha iyi imkanlara kavuşmasını sağlayacağız. Burada nükleer tıp konusunda neler yapıldığını daha iyi öğrendim" dedi.
Nükleer Tıp Merkezi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melih Erkan ise, merkezin işleyişi hakkında bilgiler vererek "Genelde daha çok radyoloji bilinen bir görüntüleme birimi olarak yaygındır. Bize daha çok anatomiyi gösteriyor. Biz organların fonksiyonlarını gösteriyoruz. Dünya anatomik görüntüleme ile fonksiyonel görüntülemeye gidiyor. Sadece tomografi cihazı, sadece ped cihazı yerine, ped tomografi, speed sp dediğimiz şekilde dizayn ediliyor. Bizde Düzce'ye hizmet vermeye çalışıyoruz. Daha güzel bir ortama taşındık. ATOM enerji kurumu binamızı inceledi ve zırhlanmaların çok iyi yapıldığını söyledi. Kişisel koruyucu ekipmanlarımız tamamlandı. Personelin sağlıklı çalışması için altyapı çok iyi duruma geldi. Daha iyi hizmet vermek için projelerimiz var. Troid hastasını tedavi etmek istiyoruz. Çünkü Düzce'nin ihtiyacı var. Düzce'de guatr hastalığı sıklığı çok fazla. Buda beraberinde troid kanserinin sıklığını artıyor. İki odamız var banyosu tuvaleti var. Bir eksiğimiz hastanın idrar ve dışkısı ile atılacak atık tankıdır. Oda olursa burası gayet iyi olacak" dedi.
Milletvekili Korkmaz ve beraberinde heyet daha sonra hastanenin diğer birimlerini gezdiler.
(AY)

02.02.2013 11:20:46 TSI

Editör: Wan Haber