TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kanunlaşan Elektrik Piyasası Kanunu ile Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun üzerinde konuşma yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye olarak sahip olunan 75 milyonluk toplumsal enerjiye ve bu enerjinin ortaya çıkarabileceği sinerjiye dikkat çekti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, genel kurul görüşmelerinde yaptığı konuşmasında, "Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımız, önemli uluslararası projeleri yürütmekle birlikte ülkemizin enerji alt yapı yatırımlarını süratle gerçekleştirmeye devam ediyor. Enerji piyasalarının rekabete dayalı olarak yeniden yapılandırılması sürecini başarıyla yönetmekte olan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımızın, enerji sektöründeki gelişmeleri takip ederek gereken tedbirleri almasını, artan enerji talebine karşılık enerji arz güvenliğimize yönelik başarıyla oluşturduğu politikaları takdir etmemek mümkün değil. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere tüm Bakanlık çalışanlarını yürekten kutluyorum" dedi.
Koçer, Elektrik Piyasası Kanunu'na ilişkin görüşlerin belirtilip enerjiden bahsedilmesinden istifadeyle en büyük enerjinin toplumsal enerji olduğuna vurgu yaparak, bu enerjinin ortaya çıkarılması ile ortaya çıkacak istikrar ve güven ortamında yapılacak her yatırımın elektrik enerjisiyle buluşup, toplumun refah seviyesinin yükselmesine vesile olacağını ifade etti. Koçer, "Bugün önüne 2023 hedeflerini koymuş, bununla da yetinmeyip 2071 yılına hedef ve vizyon koymuş bir Türkiye var. Gelişen, büyüyen ve örnek olarak gösterilen Türkiye'nin sahip olduğu enerjiyi çekişmeyle, çatışmayla, kavgalarla harcama lüksünün olmadığını bugün bir kez daha bu kürsüden belirtmek istiyorum. Sahip olduğumuz toplumsal enerjimizi; Türkiye'nin aydınlık geleceği için, her bir ferdin ve toplumumuzun refahının artması için, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamak için, modern ve güçlü Türkiye'nin vatandaşına yakışır bir yaşam standardına kavuşmak için harcamak zorundayız. Gün; birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk günü. Gün, sevgi ve anlayış günüdür. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almamız, 2023 hedeflerimize ulaşmamız, küresel bir aktör olmamız; ancak ve ancak sahip olduğumuz bu toplumsal enerjimizi hep birlikte el ele, kol kola, doğru kullanmamızla mümkün olacaktır" diye konuştu.
(MDC-SO-Y)

24.01.2013 18:04:28 TSI

Editör: Wan Haber