AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Kütahya nüfusuna yönelik geçen yıl yaptığı 'fahiş hata'yı kısmen de olsa düzelttiğini söyledi.
Kinay, yaptığı açıklamada, 2012 yılında Kütahya merkez ilçe nüfusunun 237 bin 804'ten 248 bin 54'e yükseldiğini belirterek, "Geçen yıl nufus azalmasıyla alakalı yaptığımız itirazlarda haksız değildik. Ayrıca bu itirazlarımız sadece Kütahya için değil, Askeri nüfus barındıran tüm illerimizdeki gördüğümüz fahiş hata üzerineydi. Ben TÜİK başkanıyla daha sonra yaptığı açıklamalar için polemiğe girmedim zira kendilerinin bu yanlışı daha titiz bir çalışmayla düzelteceğini düşündüm. 2012 yılında Merkez İşçe nüfusu 237 bin 804'ten 248 bin 54'e yükselmiş durumda. Geçen yıl 25 bin azalma söz konusu idi. Bu yıl 10 bin 250 artarak büyümeye devam ediyoruz. Gerçekten Kütahya'da özellikle merkez ilçe nüfusunun arttığını herkes gözlemliyor. Bu malumun ilamıdır. Kütahya'da yıllık nüfus artış hızı binde 16 iken Türkiye ortalaması binde 12. Bu durumda nüfus artışımızın önemli bir kısmı aldığımız göç nedeniyledir. Ayrıca, Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Uşak ve Manisa'dan Kütahya'da daha hızlı nüfus artışı yaşanmış. Kütahya'da işler iyiye gidiyor ve bundan sonra daha iyi olacaktır" diye konuştu.

"SGK'LI İŞÇİ SAYISI SÜREKLİ ARTIYOR"
Milletvekili Kinay, Kütahya'da özelleştirmeler sebebiyle göç yaşandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Bilindiği gibi, muhalefet nüfus verilerini kullanarak Kütahya'ya haksızlık ediyordu. Şimdi ne diyecekler. Muhalefet bizi eleştiriyorum derken iki büyük hata yapıyor. Birincisi Kütahya'yı kötülüyor, ilimizdeki gelişmeyi göz ardı ederek insanları karamsarlığa itiyor. İkincisi zaten kurgu hatası var. Zira bu değerlendirmeler yanlış hesapların üzerine bina edilerek yapılıyor. Kütahya'da özelleşmeler nedeniyle nüfusun göç ettiğini iddia etmek tamamen gerçek dışıdır. Zira özelleştirmelerin yapıldığı fabrikalar Kütahya Merkez İlçededir. Bu yıl merkez ilçe nüfusu 10 binin üzerinde artmıştır. Kütahya'da özelleşen tesislerde istihdam ve yatırımlar kamudakinden çok daha fazla artmıştır. Mesela özel sektörün yatırımları son 10 yılda 3 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşmiştir. Sadece Teşvik Belgeli yatırım tutarı 2 milyar TL'nin üzerindedir. 2002 yılında 30 bin civarında olan SGK'lı işçi sayısı 2012 yılında 80 binin üzerine çıkmıştır" şeklinde konuştu.
(EFE-

28.01.2013 13:56:41 TSI

Editör: Wan Haber