AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal , kivi'nin gümrük vergisinin artırılmasına yönelik çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Kivi üreticisinin korunmasına yönelik kivi ithalatında gümrük vergisinin gerekli temaslar sağlanarak 400 dolardan 600 dolara çıkarıldığını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, "Ziraat odaları ve Kivi birliğinden kiviye uygulanan gümrük vergisinin 600 dolara çıkarılması yönünde talepler almıştık. Bu talepler doğrultusunda yaptığımız girişimler sonuç verdi ve kivi ithalatında gümrük vergisi, 200 dolarlık bir artış yapılarak 400 dolardan 600 dolara çıkarıldı" dedi.
Kivi üreticisinin korunmasına yönelik çalışmalarının olduğunu kaydeden Karal, "Üreticinin emeğinin ve yerli ürünün korunması açısından gümrük vergisindeki bu artış son derece önemlidir. Bu uygulama, aynı zamanda kivi üretiminin de artmasını sağlayacaktır. Bölge üretim kapasitesinin yalnızca dörtte birini kullanıyor. Tam kapasite üretim açısından üretilen ürüne hak edilen değerin verilmesi önemlidir. Yapılan bu çalışmada ürünün hak ettiği değeri bulmasına yöneliktir. Amacımız üreticinin korunmasını, üretilen ürünün hak ettiği değeri bulmasını ve yerli üretimin artmasını sağlamaktır" diye konuştu.
(GF-ÖS-Y)

08.01.2013 16:55:01 TSI

Editör: Wan Haber