AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin Türkiye Cumhuriyeti'nin köklerinin geniş bir coğrafyayı kapsadığını vurgulayıp, "Binlerce yıldır et ve tırnak gibi kenetlenmiş geniş bir aileyiz. Allah'ın izni ile bu birlikteliği bozamayacaklar" dedi.
Hüseyin Şahin Rumeli Federasyonu'na bağlı Hamzabey Muradiye Rumeli Göçmenleri Derneği'nin restorasyonu yeni tamamlanan Hamzabey Camii'nde düzenlediği Aşure Günü etkinliğinde Vali Şahabettin Harput ile birlikte vatandaşa aşure dağıttı. Şahin burada yaptığı konuşmada birlik beraberlik vurgusu yaptı.
AŞURE DAĞITTILAR
Hamzabey Camii'nde Bursa Valiliği tarafından 1 yılda ve 1 milyon lira harcanarak yaptırılan restorasyon çalışmaları kısa süre önce tamamlandı. Kurban Bayramı'nda yeniden ibadete açılan caminin bahçesinde Rumeli Federasyonu'na bağlı Hamzabey Muradiye Rumeli Göçmenleri Derneği üyeleri, Muharrem ayı nedeniyle cami cemaatine aşure dağıttılar. Aşure dağıtma törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput ile AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin birlikte katıldılar ve burada toplanan vatandaşlara aşure dağıttılar.
Vali Şahabettin Harput Hamza Bey Cami'sinin 1431-1440 yıllarında Fatih Sultan Mehmet'in komutanlarından Hamza Bey tarafından inşa edildiğini söyledi. Yaklaşık 6 asırdır yaşayan caminin tamir ve bakımının Vakıflar Bölge Müdürlüğü bütçesinden karşılandığını ve gerekli bütçenin sağlanmasında AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in katkısının büyük olduğunu belirten Vali Harput, "Buraya el atınca hatalı onarımlar nedeniyle pek çok muhteşem güzelliğin badana ile örtüldüğü, bazı güzelliklerin yok edildiği gördük. Hemen bir proje hazırlayıp tarihi mirasımızı aslına uygun olarak yeniden inşa ettik" diye konuştu.
"ET VE TIRNAK GİBİYİZ"
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'de yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çok değerli tarihi mirasa sahip olduğunu belirterek, "Atalarımız bize çok güzel eserler bıraktılar. Bu miras içinde; her biri sanat eseri niteliğinde olan yapılarımız var. Aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımız da var. Bizler farklı etnik yapılardan, farklı inançlardan, farklı coğrafyalardan gelen, binlerce yıldır et ve tırnak gibi birbirimize kenetlenen büyük ve köklü bir toplumuz. Bunun önemini ve kıymetini bilerek yaşamalıyız" dedi.
Konuşmasında İbrahim'i dinlerin tamamında ayrı bir önemi olan Muharrem ayını idrak edildiği çok özel günlerin yaşandığını, aynı zamanda yüzyıllar önce Anadolu'dan tüm insanlığa birlik ve beraberlik çağrısı yapan Hz. Mevlana'nın ölüm yıl dönümü olduğunu vurgulayan Hüseyin Şahin, "Hz. Mevlana, tüm insanlığa derin bir sevgi beslemiştir. Hz. Mevlana'nın sevgisi evrenseldir ve ırk, din, dil ayrımı yapmadan tüm insanları kapsar. Burada Rumeli göçmeni kardeşlerimizin ikram ettiği aşureyi dağıtıyoruz. Aramızda sadece Balkanlardan göç edenler yok. Mesela ben Kafkas göçmeniyim. Anadolu'nun hemen her bölgesinden göç ederek burada kardeş gibi yaşayan akraba olan kardeşlerimizi görüyorum. Bundan daha güzel bir tablo olamaz" dedi.
"BİR ALLAH'IN KULUYUZ BİZ"
Hüseyin Şahin binlerce yıldır tüm dünyaya örnek birlik ve beraberlik duyguları ile yoğrulan toplumda bir takım çevrelerce karışıklık çıkarılmaya çalışıldığına da dikkat çekti. Şahin terör ile kardeşi kardeşe vurdurarak nemalanmaya çalışanlara asla prim verilmeyeceğini ifade ederek şunları söyledi:
"Şu anda burada gördüğüm kardeşlik bana gelecek için daha çok umut veriyor. İnanarak söylüyorum. Bizi asla bölemeyecekler. Bu örnek kardeşliğimiz binlerce yıl daha sürecek. Amacım asla siyaset değil. Ama yeri gelmişken sözleri çok anlamlı olan seçim şarkımızdan birkaç satır okumak istiyorum; Aynı yoldan geçmişiz biz, aynı sudan içmişiz biz. Yazımız bir kışımız bir, aynı dağın yeliyiz biz. Gönüller bir dualar bir. Bir Allah'ın kuluyuz biz. Has bahçemiz yurdumuzdur. Aynı bağın gülüyüz biz."
(İHS

10.12.2012 16:26:40 TSI

Editör: Wan Haber