AK Parti Kütahya Milletvekimi Hasan Fehmi Kinay, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın, Seyitömer Termik Santrali'nin satışıyla ilgili yaptığı açıklamaları, 'yersiz ve mesnetsiz' olarak değerlendirdi.
Sataşma üzerine Genel Kurul'da söz alan Kinay, "Alim Işık, Kütahya milletvekillerinin Seyitömer Termik Santralinin özelleştirilme sürecinde kullanıldığına ilişkin çok yersiz, mesnetsiz ifadelerde bulundular, kendilerini öncelikle kınıyorum. Diğer taraftan, kendilerinin de ifade ettiği gibi Milliyetçi Hareket Partisi'yle CHP'de bakınız parti programlarına, özelleştirmeyle ilgili kendilerinin de destek olduğu, eğer Hükümet olabilselerdi kendilerinin de bu özelleştirme sürecini devam ettireceğine ilişkin kayıtlarını bizzat kendi parti programlarında bulabilirler. Ben bu talihsiz beyanatı özellikle kınamak için söz aldım. Diğer taraftan, burada bir çarpık değerlendirmede daha bulundular. Seyitömer Termik Santrali'nin toplam gelirlerinin yani yapmış olduğu hasılanın satış değeriyle ilişkisini kurmak suretiyle, yine kanaatimce, son derece yanlış bir değerlendirmede bulundular. Bir işletmenin karıyla ancak bu değerlendirme yapılabilir. Karlılıklarına baktığımızda özelleştirmenin yapmış olduğu 2 milyar 248 milyon liralık satış toplam yirmi yıllık karına eş değer bir değerlendirmedir" dedi.

"ÖZELLEŞTİRME SONRASI HİÇ BİR İŞÇİ MAĞDUR OLMAYACAKTIR"
Özelleştirme sonra hiç bir işçinin mağdur olmayacağını drile getiren Hasan Fehmi Kinay, "Elbette ki Özelleştirme İdaresi bizden önce çıkarılmış kanunlar ve Anayasa çerçevesi içerisinde özelleştirmeyi gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda o gün ne yapıldıysa özelleştirmeyle ilgili bugün de aynı şekilde, aynı yasalarla özelleştirme süreci yönetiliyor. Yapılan değerlendirmeye de toplam on altı firma girmiştir, birbiriyle de fevkalade ciddi rakamlarda yarışmışlardır, sonuçta bir firma en yüksek değeri vermiştir. Henüz özelleştirme tamamlanmış değil, bu süreç devam ediyor. Bize göre işçilerle ilgili herhangi bir mağduriyette söz konusu olmayacaktır, bunu da çok yakından takip ediyoruz. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere tüm milletvekilleri de bu süreçte elinden gelen gayreti gösteriyor. Hiçbir işçi de mağdur olmayacaktır" şeklinde konuştu.

MHP'Lİ ALİM IŞIK NE DEMİŞTİ?
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Seyitömer Termik Santrali'nin satışı ile ilgili yaptığı gündemdışı konuşmada, ''Bu satış, 2012 yılı sonunda Hükümet'in Kütahya'ya attığı son goldür'' ifadelerini kullanmıştı. Alim Işık, konuşmasının devamında işletmenin 2 yıllık geliri olan 2 milyar 248 milyon dolara 'peşkeş çekildiğini' iddia etmişti. Işık, ''Hükümet kendisinden önce yapılan her şeyi satmaktadır. Anayasaya aykırı bu süreç durdurulmalıdır. Kandil'de değil, Seyitömer Dağı'nda emek mücadelesi veren işçilere destek olmalıyız'' diyerek sözlerini tamamlamıştı.
(EFE)

10.01.2013 15:00:20 TSI

Editör: Wan Haber