-AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bornova 3.Sanayi Sitesini ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi, çözüm için destek sözü verdi.
Mevcut sanayi sitelerinde 60 ile 180 metrekarelik iş yerlerinden oluşan dükkanların yetersiz kaldığından yakınan esnaf ve sanatkarlar,İzmirli vekil Dağ'dan sanayi sitelerinin de kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilmesini öngören bir kanun teklifi hazırlamasını istedi.Kentin gelişmesi ile birlikte sanayi sitelerinin merkezde kaldığını belirterek çevre ve trafik sorunlarının her geçen gün biraz daha arttığını anlatan sanayi esnafı, ilkel koşullarda değil, tam teşekküllü ve modern şartlarda hizmet vermek istediklerini, sanayi sitelerinde ki mevcut yapıların ise artık rekabete imkan tanımayan dükkanlar haline geldiğini söyledi.
Daha iyi koşullarda hizmet vermek, çalışanların hayat standardı yükseltmek, kalifiye eleman yetiştirmek için meslek lisesi kurmak, ar-ge çalışmaları yapmak ve güncel teknolojilerin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla hazırladıkları 'İnovasite-3. Sanayi Sitesi ve İş adamları' projesini Milletvekili Dağ'a sunan sanayi esnafı, bin kişiye daha istihdam sağlamayı, inovasyonu güçlendirmeyi, kurum ve kuruluşların ara eleman ihtiyacını karşılamayı ve bedesten alanları oluşturmak için destek istediler.
Projeyi inceleyen Dağ ise, ekonomik büyümenin küçük esnafın ayakta tutulması ile mümkün olacağını belirterek şunları söyledi:"İktidarımız boyunca her zaman üretimin ve üretenin yanında olduk. Kolaylaştıran çözümler ürettik. Sizlere de aynı şekilde yaklaşacağımız dan, gereken desteği vereceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Bilimin, değişimin, inovasyon çağında her türlü doğru projenin takipçisi olacağım. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağım"
(HE-AH)

30.12.2012 11:56:22 TSI

Editör: Wan Haber