AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Kurtuluş mücadelemizin meşalesi olan Antep, emperyalist Fransız işgaline; kanıyla, canıyla her şeyiyle karşı koymuştur" dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yayınladığı mesajla Antep'in "Gazi" unvanını almasını kutladı. Milletvekili Mehmet Erdoğan yayımladığı mesajında, "Açlık ve yoksulluk içinde göstermiş olduğu mücadele ile Fransızlara ve dünyaya kurtuluş dersi vermiştir. Bayrak Şehidi, Efsane Komutan Yüzbaşı Şahin Bey, Elmalı Köprüsü'nde 28 Mart 1920'de şehit olduğu gün, aynı tepenin eteğinde çok acı bir trajedi daha yaşanmıştı. Dokurcum Değirmeni'ne saklanan 14 silahsız çocuk, Fransızlar tarafından, Şahin Bey ve çetelerine yiyecek getirdiği için, değirmenin önündeki dik kayaların önüne dizilip, elleri birbirine bağlanıp önce kurşuna dizildiler, sonra da süngülendiler. Bu vaka, katliamı yapanların tarihinin kanlı ve kirli sayfalarında yer alırken, bizim tarihimizde altın harflerle, altın tarih olarak yerini aldı. Gaziantep Savunması, kalpleri yurt sevgisiyle dolu bir avuç yürekli Anteplinin inanılmazı efsaneleştirmesidir. Vatan toprağını emperyalist Fransızlara vermemek için canını feda eden, ağır bombardıman altında kalan elinde kazma ve kürekten başka bir silahı olmayan yiyecek ekmeği içecek suyu bulunmayan yüreği iman ve vatan sevgisiyle dolu bir avuç Anteplinin destanıdır. Gaziantep'in Fransız işgalinden kurtuluşu esnasında gösterdiği dillere destan mücadelesi Kurtuluş Savaşımıza girişen milletimiz için bir umut olmuştur. Antep'in kahramanca mücadelesi tüm yurtta takdirle karşılanmış olup; düşman kuvvetlerine karşı gösterilen bu mücadele 8 Şubat 1921 tarihinde TBMM tarafından taltif edilerek ilimize Gaziantep adı verilmiştir. Gazi Şehrimiz, geciken İstiklal Madalyasına mensubu olduğum İçişleri Komisyonunda vermiş olduğum önerge ve diğer Gaziantep Milletvekilleriyle birlikte konunun sürekli ve ısrarlı takipçisi olarak 07 Şubat 2008 tarihli Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kavuşmuş olup; şehit ve gazilerimizin büyük kahramanlıklarıyla hak ettiğimiz, İstiklal Madalyamız şanlı ecdadımızdan tevarüs ederek çocuklarımıza bıraktığımız en büyük mirasımız olmuştur" dedi.
Erdoğan "Bulunduğu stratejik konum nedeniyle tarihin her döneminde farklı milletlerin göz diktiği cennet vatanımız bugün, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakâr ve kahramanlıkları sayesinde geleceğe güvenle bakmaktadır. Atatürk'e 'Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler' dedirten vatan için canlarını veren şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
(Eİ-Y)

06.02.2013 18:32:26 TSI

Editör: Wan Haber