AK Parti Kilis milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Tunceli Hozat'taki fişleme iddialarının araştırılmasına ilişkin alt komisyon üyesi Ahmet Salih Dal, Hozat'ta meydana gelen fişleme skandalı ve Emniyet Amirinin intihar olaylarının birlikte inceleneceğini söyledi.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Tunceli Hozat'taki fişleme iddialarının araştırılmasına ilişkin alt komisyon üyeleri, AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Komisyon Başkanı Mehmet Metiner, İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Kilis Milletvekili Salih Dal, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Hozat'ta incelemelerde bulundu.
Komisyon üyeleri 15 Ocak Salı günü, uçakla geldikleri Elazığ'dan askeri bir helikopterle Tunceli'ye geçti. Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından valilik makamında kabul edildi. Vali Güner ile bir süre görüşen komisyon üyeleri daha sonra Valilikten ayrıldı.
16 Ocak Çarşamba günü sabah saatlerinde askeri helikopterle ilçeye gelen TBMM komisyonu üyeleri, ilk olarak Kaymakam Murat Eren'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Komisyon Üyesi Milletvekilimiz Ahmet Salih Dal, yaptığı açıklamada, "Komisyon üyelerimiz ile burada mağdurlar ve vatandaşlarımızı dinleyerek, meydana gelen olayları bütün boyutları ile inceleyeceğiz. Bazı dinlemeler yaptık. Yasal olmayan bu fişlemeleri kim yapmış olursa olsun, bunların hesabı sorulacak. Bu iddiaları soruşturmak, araştırmak üzere buradayız" dedi.
Hozat'ta meydana gelen fişleme skandalı ve Emniyet Amirinin intihar olaylarının birlikte inceleneceğini sözlerine ekledi.
Kaymakamlık ziyaretinden sonra kendileri için tahsis edilen binaya geçen komisyon üyeleri aralarında Hozat'ın bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konuk ile birlikte birçok vatandaşı dinledi.
Dinlemelerden sonra komisyon üyeleri Emniyet Amirliğinde ve Emniyet Amirinin intihar ettiği belirtilen konutunda incelemeler de bulundu. Tunceli'nin Hozat ilçesinde aralarında Bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın da yer aldığı çok sayıda kişinin fişlendiği iddialarının medyada yer almasının ardından İlçe Emniyet Amiri Çağlar Şan intihar etmişti.
(MAD-MAD-Y)

20.01.2013 12:23:28 TSI

Editör: Wan Haber