AK Parti Kilis milletvekili İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Ahmet Salih Dal, insan haklarının Anayasası olarak kabul edilen 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 10 Aralık 1948'de kabul edilmesi ile insan hakları güvence altına alınmış, temel hak ve hürriyetlerin kullanılması büyük ölçüde kolaylaştığını söyledi.
Milletvekili Dal, yayınladığı mesajda, İnsanın, en doğal ve öncelikli hakkı olan yaşam hakkına saygı gösterilmesi, onuruna yakışır bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi ve sahip olduğu tüm hakların güvence altına alınması açısından bu evrensel düzenleme oldukça önemli olduğunu belirtti.
Dal, "Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi düşüncesiyle reform çalışmalarımız devam etmektedir. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı, Kamu Denetçiliği Kanunu ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu Kanunu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesi, yargının hızlı ve etkin işleyişine yönelik alınan tedbirler, bu süreçte son dönemde ortaya koyduğumuz iradenin somut örneklerinden sadece birkaçını teşkil etmektedir. Ülkemiz, demokratik değişim ve dönüşüm sürecine, insan haklarının geliştirilmesine yapıcı katkılarda bulunmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık İnsan Hakları Gününün ve takip eden hafta içerisinde kutlanan İnsan Hakları Haftası'nın tüm insanlığa ve milletimize barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın 'Dünya İnsan Hakları' gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgilerimi sunuyorum."
(MAD-MAD-Y)

10.12.2012 11:49:03 TSI

Editör: Wan Haber