AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Ereğli Pazaryeri esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, beraberinde AK Parti ilçe teşkilatı ile birlikte Ereğli Pazaryerinde bulunan esnafları ziyaret etti. Pazar esnafını ve dükkanları gezerek vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Candan, yaptıkları çalışmalardan da vatandaşlara bilgi verdi.
Esnaf ziyareti sırasında habercilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, son günlerde ulusal basında yeralan 'Yandık-bittik' tarzı haberlere ve 'Ereğli göç veriyor' söylemlerine halkın itibar göstermemesini istedi.
Kdz. Ereğli'de TÜİK raporlarına göre bir göçün söz konusu olmadığını belirten Candan, "Burada bir yanlış var. Olgu ile algı arasında büyük bir fark var. İnsanlarda ciddi bir biçimde göç verdiği algısı oluşmuş. Ben TÜİK raporlarına baktım, Ereğli'de göç olduğu falan yok. Baktığımızda geçtiğimiz yılların ve bu yılın rakamları aynı. Zonguldak'ın genelinde bir azalma var. O da Zonguldak merkezle ilgili bizimle ilgili değil. Ama kimler bunu dillendirip gündeme getiriyorsa bunda bir yanlışlık var. Göç olayı yok ama şöyle bir olay var. Burada hacimsel olarak, kapitalde ki nakitte daralma var. Bunun sebebi de tersanelerden kaynaklanıyor. Erdemir ve diğer bazı kurumlardaki yaşanan ücret politikalarından kaynaklanıyor. Bunlar zaten bildiğimiz şeyler. Bunların çözümü içinde göreve geldiğimizden bu yana uğraşıyoruz. Ben milletvekili olalı 1 buçuk sene oldu. Ve 1 buçuk senedir de biz bunlarla uğraşıyoruz. 9 senelik milletvekili değilim ki bunları ben yaptım bunların sebebi ben olayım. Biz yapısal sorunları hızla halletmeye ve bu kenti yapısallaştırmaya çalışıyoruz" dedi.
Kentte yaşanan ekonomik sorunların da aşılması konusunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Candan, şunları söyledi; "Taraflarla görüşüyoruz, Erdemir ile yakın ilişki içindeyiz, tersaneler için gece gündüz koşuşturuyoruz. Geçtiğimiz günlerde tersanelerde bir açıklama yapıldı bildiğiniz gibi, bakın, müflis esnafla gidip de kimse iş yapmaz. Norveç'ten iş aldık, bununla uğraşıyoruz derken, diğer yandan da batıyoruz derseniz bu adamlar size iş vermezler ki. Bu geminin içindeyiz, bu gemi su alıyor ve batıyoruz diye bağırmanın bir anlamı yok. Neyin peşinde olduğumuzu bilmek zorundayız, neye hizmet ettiğimizi de bilmek zorundayız. Burada bir daralma var ama biz bu tersaneler battı iflas etti dersek nerden iş bulacağız, kim sipariş verecek bunlara. Onun için ben tüm arkadaşları sorunlu olmaya davet ediyorum. Eğer bu kentte bir daralma varsa buna bizim çözüm bulmamız lazım. Üzerine benzin dökmemiz gerekmiyor. Ben kenti yönetenlerden, kentin ileri gelenlerinden, sorumluluk sahibi olan herkesten istirham ediyorum. Herkes ticaretin içinde, bunun sonuçlarının ne olacağını herkes biliyor. Bu tür açıklamalardan kaçınmak zorundayız. Kent birazda olsa toparlanmaya başlasın istiyoruz. Bizde politikacı olarak şunu yaptık, bunu yaptık, şu anlaşmayı yaptık demeyi istiyoruz. Ama netleşmeden hiçbir açıklama yapmadık. İnşallah önümüzdeki günler daha iyi olacaktır. Ben buna inanıyorum. Yeter ki, bu olgu ve algı meselesini iyi ayarlayalım"
Kapalı pazaryerini de gezen Candan, köylü pazarında ürettiklerini satan köylü esnafının da yaşadıkları sorunları dinledi. "Üzerimize yağmur yağıyor, donuyoruz" şeklinde şikayetler alan Candan, "AK Parti olarak Ereğli'nin yaşadığı bu sorunları aşacak projelerle karşınızda olacağız. Biz sizinle beraberiz" diye konuştu.
Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan'ın Pazaryeri esnaf gezisine, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Güneşli Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
(HH-OA-Y)

18.02.2013 16:03:55 TSI

Editör: Wan Haber