AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir ve ülke genelinde bazı illerde çiftçilerin yaşadığı su kuyularına sayaç takılması sorunu ile ilgili TBMM'ye kanun teklifi verdi.
AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir'de olduğu gibi bazı diğer illerde de zirai amaçlı olarak yeraltı sularını kullanan çiftçilerin yaşadığı ölçüm sistemleri sayaç kurma zorunluluğu getirilmesi sorununu çözmek için kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu.
Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonunda görüşülen ve kabul edilen kanun teklifi, Genel Kurul'da da kabul edilirse hangi bölgelerde ölçüm sistemleri kurulması gerektiğine Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DSİ) teklifi ile Bakanlar Kurulu karar verecek. DSİ bu teklifi yaparken bölgenin yeraltı su potansiyelini, açılan su kuyu sayısını, çiftçi sayısını, çekilen su miktarını, su ihtiyacını ve diğer teknik hususları dikkate alacak. Kanun teklifi hakkında bilgi veren Çalışkan, "Bu kanun teklifi ile ölçüm sistemi takılması gereken kuyuların kapsamı daraltılarak genel bilançoyu ve yeraltı rezervini etkilemeyen küçük miktarlardaki yeraltı suyu çekimleri için çiftçilere ek bir maliyet getirmesi engellenmektedir. Bu çerçevede Kırşehir'de de yeraltı sularını kullanarak zirai amaçlı sulama yapan çiftçilerin mevcut kullanma belgesi olan kuyularına su sayacı takma maliyetinden kurtulacaklardır" dedi.
(AEK-AÖ-Y)

01.02.2013 12:17:33 TSI

Editör: Wan Haber