AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Türkiye davasına sahip çıkan bir nesil yetiştirmek, adalet, merhamet, insanlık kelimelerini dolduracak bir gençlik yetiştirmek konusunda sivil toplum kuruluşlarımızın üzerine çok ciddi görevler düşüyor" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki partili yöneticiler ile Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği'ni ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Genel Başkanı Ayatullah Geçen, "Bağımsız sivil bir cemiyetiz. Hiçbir partinin yan kuruluşu, gençlik yapılanması, arka bahçesi olmadan İslami, imanı ve eğitim derneğiyiz. Özelikle eğitim konusunda faaliyet gösterecek olan bir derneğiz. Derneğimiz, dindar bir gençliğin yetişmesi için, ahlaki terörün karşısında, ahlaki yozlaşmanın karşısında, asimile olan bir gençliğin karşısında, gençliğin özüne dönebilmesi için eğitim faaliyetleri yürüteceğiz. Türkiye'de şuanda 12 il ve 4 bölgede şuanda teşkilatlaşıyoruz. Malatya'da teşkilatlanmalarımızı sürdürüyoruz. 81 ilde teşkilatlanmamızı sürdüreceğiz. Şu anda Azerbaycan Bakü ve Almanya Berlin'de şube açma çalışmalarımız sürüyor. Malatya'da şuanda 450'ye yakın gençlik yapılanmamız var. Malatya'da mahalle, orta öğretim, liselerde teşkilatlanmamız var. Önümüzdeki günlerde Ankara, Erzurum, Tokat ve Elazığ'daki şubelerimizin açılışlarını yapacağız" dedi.
Milletvekili Öznur Çalık ise, "Öncelikle adaletli, iki ahlaki ve üçüncü olarak da değerlerimize sahip çıkmalıyız. Yeni bir nesil için adaletli olmamızı gerekiyor, ahlaklı genç bir nesil yetiştirmeliyiz, büyük Türkiye davasına sahip çıkan bir gençlik yetiştirmeliyiz. Türkiye'de böyle bir gençlik hareketinin Malatya'da başlatılıyor olması bize memnuniyet verdi. Demokrasilerde iktidar vardır, muhalefet vardır, ancak en önemlisi sivil toplum kuruluşlarıdır. Özelikle gençliğe yönelik çok ciddi bir boşluk olduğunu düşünüyorum. Bu boşluğu doldurmak, başbakanımızın tarifi ile dindar bir nesil yetiştirmek, ahlaklı bir nesil yetiştirmek, Türkiye davasına sahip çıkan bir nesil yetiştirmek, adalet, merhamet, insanlık kelimelerini dolduracak bir gençlik yetiştirmek konusunda sivil toplum kuruluşlarımızın üzerine çok ciddi görevler düşüyor" diye konuştu.
Çalık, ziyaretinde gençlerle bir süre görüşerek sohbet etti.
(BK-Y)

19.02.2013 14:11:18 TSI

Editör: Wan Haber