AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, partili yöneticilerle Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Vahap Toman'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Toman, "Ziyaretiniz bize ivme kazandıracaktır. İşsizlik dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de birinci gündemi. Son zamanlarda hükümetimizin atamış olduğu 28 tane meslek danışmanı kurumumuzda görevine başladı. Bunlar iş piyasasında bire bir görüşme yaparak onların taleplerini alıyor, diğer yandan da iş arayanlara bire bir danışmanlık yapıyor" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "İş Kurumu, şu anda insanları işe yerleştiren çok ciddi bir kurum haline geldi. 2008 yılında tüm dünya çok ciddi bir kriz yaşadı. Türkiye'de ekonominin düzelmesi ile birlikte işsizlik oranları düşerek istihdam oranları arttı. Türkiye'de şu anda işsizlik oranı yüzde 9.8. İşsizlikte dünya ortalamasının altında düştük. Malatya'daki işsizlik oranı da Türkiye ortalamasının altında. Malatya'da 9.4 oranında bir işsizlik var" dedi.
(BK-Y)

25.01.2013 15:59:06 TSI

Editör: Wan Haber