AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Doğanyol ve Pütürge ilçelerini ziyaret etti.
Çalık, beraberindeki partili yöneticiler ile birlikte gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleri kapsamında Doğanyol ilçesine giderek, burada vatandaşlarla görüştü. Doğanyol Kaymakamı Bünyamin Kuş'u makamında ziyaret eden Çalık, Doğanyol'da önemli sorunların çözülmeye başladığını ifade ederek, "Doğanyolu'un girişindeki çalışmalar bitti,, Doğanyol Emniyet binası bitti. Hepsinin birden açılışını yapacağız. 4 milyon TL'ye yeni bir hükümet konağı yapılıyor. Yeni binalar ile birlikte emniyet mensuplarının kalacağı yer sağlanmış olacak. Öğrnetmenevi ile birlikte öğretmenlerimizin sorunları çözüldü" dedi.
Çalık Doğanol'daki ziyaretlerinin ardından Pütürge Kaymakamı Nuri Gezici'yi ziyaret etti. Kaymakam Gezici, ilçe olarak en büyük hedeflerinin İnönü Üniversitesi'ne bağlı olarak ilçede Arıcılık Araştırma Geliştirme Merkezi'ni kurmak istediklerini ifade etti. Gezici, merkezin kurulması ile ilgili olarak İnönü üniversitesi Senatosu'nun karar aldığını kaydetti.
Milletvekili Çalık ise, Pütürge'nin daha yaşanabilir bir ilçe olması için çalışma yürütüyoruz. Burada görev yapan personeller ve vatandaşlarımız daha mutlu hale gelecektir. Pütürge'de 200 öğrencilik pansiyonun yapılması için kararı aldırdık ve işlemler devam ediyor. Sağlık binaları ile ilgili çalışmalar sürüyor. Pütürge Devlet Hastanesi çalışmaları sürüyor. İlçemizdeki diğer sorunların çözümü içinde başlatılan çalışmalarımız devam ediyor. Yol, su, içmesuyu, sağlık, elektrik, ulaşım konusunda ne sıkıntı varsa hep birlikte çözeceğiz" dedi.
Çalık daha sonra Pütürge Kaymakamlığı'nın ilçedeki ilköğretim çocuklarına sinema izlettirilmesi ile ilgili etkinliğine katıldı.
(BK-Y)

18.02.2013 16:20:49 TSI

Editör: Wan Haber