AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA İstanbul Bölge Ofisi Direktörü Werner Haug, UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque ve beraberindeki heyeti TBMM'de ağırladı.
UNFPA Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi'nin iki yıl önce diğer aday ülkeleri eleyerek İstanbul'da açılması konusunda ciddi çaba sarf ettiklerini belirten Çalık'a, Dr. Huque katkılarından ötürü teşekkür etti.
EPF-Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcısı ve TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık, "Birleşmiş Milletlerin ülkemizde açılan her yeni ofisi; bizlere sağlık ve kalkınma alanlarında işbirliği kurabileceğimiz, hizmet götürebileceğimiz, teknik ve sistem öğretebileceğimiz bölgelere ulaşmak açısından büyük destek oluyor. UNFPA İstanbul Bölge Ofisi de, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesi içinde, nüfus ve kalkınma politikalarını daha planlı ve verimli yürütebilmek adına Türkiye'nin liderlik ettiği bir gücü motive ediyor" dedi.
UNFPA Türkiye Temsilcisi Huque de, Türkiye'nin yardım alan değil yardımda bulunan ülke olmasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı-TIKA'nın ciddi katkıları olduğunu belirterek, Türkiye'nin, UNFPA'nın çok verimli işbirliği olanakları yakalayarak proje yürütebildiği önemli ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Milletvekili Çalık ve UNFPA temsilcileri, birlikte proje üretmek konusundaki kararlılıklarını karşılıklı olarak tekrarladı.
(BK-SO-Y)

07.02.2013 17:19:58 TSI

Editör: Wan Haber