MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Balıkesir'in Edremit ilçesinde istihdam oluşturularak eğitime katma değer sağlanması ve Kazdağları öneminin daha iyi anlatılması için, Kazdağı Üniversite'sinin kurulmasını istedi.
Bulut, ülke ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olan zeytin ve zeytinyağı'nın üretim yapıldığı Edremit'e Kazdağı Üniversitesi kurulması için TBMM'ye kanun teklifi sundu. Ulaşım açısından çeşitli alternatifleri olan Edremit'e hem karayolu, hem havayolu hem de denizyolu taşımacılığı olduğunu dikkat çeken Milletvekili Ahmet Duran Bulut, üniversite çağında olan gençlerin birçoğunun il dışındaki okulları tercih etmek durumunda kaldığını ve ailelerin de maddi yönden olumsuz etkilendiğini dile getirdi.
Edremit ilçesinde deniz, ılıca ve dağ turizmi yapıldığını ve bu çerçeve de kurulacak, Turizm Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Ziraat Fakülteleri ile turizm, yeraltı kaynakları, Su ürünleri ve tarımsal üretimle birlikte hem bölge hem de ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.
(TS-YU)

11.12.2012 16:40:24 TSI

Editör: Wan Haber