AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Yeni Marangozlar Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek esnafların sorunlarını dinledi.
Mustafa Bilici, beraberindeki AK Parti İl Başkan yardımcıları Hekim Karabıyık, Osman Türkmen ve Fatih Dülger ile Yeni Marangozlar Sanayi Sitesi Kooperatifi'ni ziyaret etti. Bilici; Kooperatif Başkanı Zafer Efeoğlu, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mazhar Sarıkaya ve Marangozlar Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Fahrettin Uçman'ın da katılımıyla esnafların sorunlarını ve talepleri dinlendi. Kooperatif Başkanı Zafer Efeoğlu, milletvekilinin ziyaretinden ötürü memnuniyetlerini dile getirerek, AK Parti teşkilatının kendileriyle sürekli ilgilendiklerini ve bütün sorunlarında alakadar olduklarını dile getirdi. Efeoğlu, mevcut yerlerinin giderek şehirle iç içe kaldığını ve sitenin kapasitenin de dolması nedeniyle yeni bir site alanına ihtiyacı olduklarını belirterek, bu konuda destek istedi. Esnafların deprem sonrası kullandığı KOSGEB kredilerinin geri ödemesinin de bir yıl daha uzatılması konusunda talepte bulunan Efeoğlu, bu konunun üreticilere önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirtti.
Van Milletvekili Bilici ise, yeni sanayi sitesine olan ihtiyacın kaçınılmaz olduğu fikrine katıldığını belirterek, büyükşehir olan Van'da artık daha entegre ve daha geniş bir sanayi alanına ihtiyacı olduğunu ifade etti. Bu konuda üstlerine düşen her türlü desteği sunacaklarını, esnafın bu haklı talebi için bütün aşamalarda memnuniyetle gerekli yardımı sunacaklarını dile getiren Bilici, KOSGEB kredilerinin bir yıl daha uzatılması talebi konusunda da ilgili bakanlık ve kurumlarla görüşeceğini ve konun takipçisi olacağını söyledi.
Toplantının ardından beraberindeki heyet ile birlikte mobilya imalat firmalarını ziyaret eden Bilici, DAKA desteği ile kurulan modern imalathanelerde incelemelerde bulunuldu.
(MSA-Y)

30.01.2013 17:06:35 TSI

Editör: Wan Haber