AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye-Umman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Muhyettin Aksak, Umman Şura Meclisi Başkanı Şeyh Halid Bin Hilal Bin Nasır EL Mevali ve Umman-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Muhammed El Buasidi ile beraberlerindeki heyeti ağırladı.
Türkiye'de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan El Mevali ve beraberindeki heyete TBMM adına eşlik eden Muhyettin Aksak, konuk meclis başkanı şerefine bir de yemek verdi. Ankara Göksu Restoranda verilen yemeğe Türkiye-Umman Dostluk Grubu Başkanı Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın yanı sıra, grup yönetim kurulu üyeleri İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak ve Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş de katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Başkan Muhyettin Aksak, Umman Şura Meclisi Başkanı Şeyh Halid Bin Hilal Bin Nasır EL Mevali ve Umman-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Muhammed El Buasidi ve beraberlerindeki heyetin Türkiye ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aksak, konuk heyetin çok önemli ziyaretler gerçekleştirdiklerine dikkat çektiği konuşmasında: "Bilhassa Hükümetimizin on yıllık iktidarı döneminde, kültürel, siyasi ve iktisadi alanlar başta olmak üzere her alanda bilinçli ve karşılıklı olarak atılan adımların meyvelerini, bugün ikili ilişkilerimizin kazanmış olduğu yoğunluk ve derinlikte görmekteyiz. Bu ziyaretin ülkelerimiz arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel işbirliğimizin üst seviyelere ulaşmış olduğunu görmek memnuniyet vericidir. Bu ortamın oluşturulmasında ve sürdürülmesinde katkısı olan ve burada bulunan herkese can-ı gönülden şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.
Konuk heyet adına bir konuşma yapan Umman-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Muhammed El Buasidi ise, ziyareti bugüne kadar gerçekleştirdikleri en değerli dış ziyaret olarak gördüklerini söyledi.
Umman-Türkiye Dostluk Grubu Başkanlığını özellikle istediğine vurgu yapan El Buasidi, "Umman-Türkiye Grup Başkanlığını istememdeki en önemli etken, Türkiye'nin gönül zenginliğine olan inancımdı. Bu ziyarette bunun yansımasını gördüm. Burada yaptığımız görüşmelerde birçok konuyu not ettik. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gelişmesi için bu konular üzerinde var gücümüzle çalışacağız" dedi.
Türkiye'de çok iyi ağırlandıklarını ve kendilerine gösterilen misafirperverliğin kelimelerle ifade edilemeyeceğini belirten El Buasidi, Türkiye-Umman Dostluk Grubu Başkanı Muhyettin Aksak ve beraberindeki bir heyeti Umman'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını da ifade etti.
Konuşmaların ardından konuk heyete Erzurum Oltu Taşı Tespih, Erzurum Kadayıf Dolması ve Erzurum'u tanıtan Arapça ve İngilizce basılmış kitap ve broşürlerden oluşan hediye paketi takdim eden Muhhyettin Aksak'a, konuk heyet Umman Meclis Şilti takdim etti.
(AA-AA-Y)

01.02.2013 10:14:02 TSI

Editör: Wan Haber