Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, TEDAŞ özelleştirmesinin vatandaşları mağdur ettiğini savunarak, "Malatya'da yel esse elektrik gidiyor. Vatandaşların beyaz eşyaları yanıyor" dedi.
CHP Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda TEDAŞ özelleştirmesiyle ilgili konuştu. Ağbaba'nın sekreteryası tarafından verilen bilgide, Ağbaba şu ifadelere yer verdi:
"Malatya'da yaşanan bir sorundan bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda özelleştirilen bir kurum var; TEDAŞ. Bu özelleştirmenin ne kadar yanlış olduğu Malatya'da ortaya çıktı. Malatya'da yel esse elektrikler kesiliyor ve oradaki firmanın da mazereti şu; 'Enerji Bakanlığı yeteri kadar yatırım yapmıyor, hatlarımızı yenilemiyor' diyorlar. Bakın, köylü yoksul. Köylü zorla, borç harç edinerek, ineğini satarak buzdolabı alıyor. Elektrikler gidip geldikçe o buzdolapları yanıyor. Malatya'daki en büyük sıkıntılardan biri gidip gelen elektrikler. Bu konuda, Enerji Bakanlığı'nın da Malatya'ya yatırım yapmasını rica ediyoruz. Malatya'da şu izlenimi silin arkadaşlar. En çok oy aldığınız yeri en çok cezalandırmayın diyorum."
(NA-SO-OK-Y)

06.12.2012 15:29:18 TSI

Editör: Wan Haber