CHP Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, Akçadağ Mermer Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili hazırladığı soru önergesinde, "2009 yılından beri yapılan tüm açıklamalarda Akçadağ OSB'nin faaliyete geçeceği söylenmesine rağmen, 2013 yılında OSB için hala bir çivi bile çakılmamıştır" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından cevaplanması isteğiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, "Malatya'nın Akçadağ ilçesi Yaylımlı köyü yakınlarına kurulacağı açıklanan Mermer Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Malatya kamuoyunda büyük hayal kırıklığı yaşanmaktadır. AKP'li milletvekillerinin, Akçadağ Belediye Başkanı'nın ve yetkililerin 2009 yılından beri yaptıkları açıklamalarda, Akçadağ OSB'nin faaliyete geçirileceği söylenmiş, ancak 2013 yılında OSB için hala bir çivi bile çakılmamıştır" ifadelerine yer verdi.
Ağbaba, Bakan Ergün'e, "100 yıllık mermer rezervinin işletileceği belirtilen bin 390 dönüm alan üzerine kurulacağı açıklanan Akçadağ Mermer Organize Sanayi Bölgesi ne zaman faaliyete geçirilecektir? Akçadağ Mermer OSB de diğer yatırımlarda olduğu gibi bir siyasi malzeme olarak kullanıldığı düşünülmekte midir? Uzun bir süredir OSB ile ilgili somut bir adımın atılmamasının sebebi nedir? Akçadağ Mermer OSB için uygulanması düşünülen yatırım programı nasıldır? 2013 yılında OSB için nasıl bir adım atılması planlanmaktadır" sorularını yöneltti.
(NA-SO-Y)

06.02.2013 15:22:15 TSI

Editör: Wan Haber