CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Devlet Demiryolları'nda çalışan geçici işçilerin kadro sorununu gündeme getirdi. Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Büyük zorluklarla yaşam mücadelesi veren geçici işçilerin tamamının, kadroya alınmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Devlet Demiryolları'nda çalışan geçici işçilerin sorunlarını daha önce buradan dile getirmiştim. İşçiler bazen bir ay, bazen üç ay çalışarak evlerine ekmek götürmeye çalışıyorlar, hastalandıklarında hastaneye bile gidecek para bulamıyorlar. Malatya'da bulunan Devlet Demiryolları 5. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 847 işçi, geçici olarak çalışıyor. Geçmiş yıllarda, en çok gün çalışan işçiden başlamak üzere bu işçiler azar azar kadroya alınıyorlardı. Şimdi, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir çalışma var. Genel Müdürlük, geçici çalışan işçilerden lise mezunlarını kadroya almaya hazırlanıyor. Yani en uzun çalışanı değil, eğitim durumunu kriter alarak kadro vermeye hazırlanıyor. İki bin gün çalışmış ilkokul mezunu bir geçici işçi kadroya giremezken, iki yüz gün çalışan işçi kadro almaktadır. İlkokul ve ortaokul mezunları bu haksız uygulamaya karşı sitem ediyorlar" dedi.
Ağbaba, "TCDD Genel Müdürlüğü'nün tepki çeken bu uygulamasından vazgeçmesini, büyük zorluklarla yaşam mücadelesi veren geçici işçilerin tamamının kadroya alınmasını talep ediyorum" diye konuştu.
(NA-SO-Y)

31.01.2013 17:07:28 TSI

Editör: Wan Haber