Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'daki sivil toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret etti.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ilk olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (MÜSİAD) ziyaret etti. Ağbaba ziyaretinde, "Geçtiğimiz günlerde 5084 sayılı yasayla ilgili mecliste yapmış olduğum konuşmada da belirtmiştim; Malatyamız hakikaten bu teşviklerden hakkıyla faydalanan ve hakkıyla kullanan illerden bir tanesi. Bu nedenle iş adamlarımız da Malatya'ya benziyor. Doğru ve düzgün işler yapıyorlar" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya'da sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geleceğini kaydeden Ağbaba, "Parti olarak bir çalışma başlattık. Ben de CHP'nin İş Konseyi'nin üyesiyim. 27 Aralık'ta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Malatya'ya gelecek. Geliş amacı herhangi bir miting değil. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iş yerlerini ziyaret ederek, Malatya ile ilgili sanayici ve iş adamlarının düşüncelerini almak üzere Malatya'ya gelecek" diye konuştu.
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ise, "5084 sayılı yasa ne getirir, ne götürür diye bir rapor hazırladık. Bunu teferruatlı bir şekilde hazırlayarak, genel merkezimize gönderdik. Zannediyorum bugünlerde bir görüşme yapacağız. Çünkü ilimiz ve 49 il için bazı iş yerlerinin kapanması söz konusu. Ya da kayıt dışına geçme gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu noktada konuyu takip etmeniz çok isabetli" ifadelerini kullandı.
Milletvekili Ağbaba daha sonra, Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni (MASİAD) ziyaret etti. MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör ile bir araya gelen Ağbaba, Malatya'nın menfaati için çalıştıklarını kaydederek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da Malatyalı sanayici ve iş adamlarıyla görüşerek, Malatya sanayisi hakkında detaylı bilgiler alacağını söyledi.
Ağbaba'ya ziyaretlerinde, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer de eşlik etti.
(FD-SO-Y)

10.12.2012 15:06:28 TSI

Editör: Wan Haber