CHP Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba, Arguvan'da kalorifer kazan dairesinin yanında yemek yiyen öğrencilerin sorunlarını gündeme getirdi. Ağbaba, öğrencilerin "Ekmek arası kömür yemek istemiyoruz" dediklerini kaydederek, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na yemekhane yapılması için destek beklediklerini ifade etti.
Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda Arguvan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin sıkıntılarını gündeme getirdi.
Ağbaba yaptığı konuşmada, "Malatya'nın Arguvan ilçesinde 150 öğrencinin haykırışını mecliste aktarmak istiyorum. Malatya'nın Arguvan ilçesi, merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda taşımalı eğitimle okuyan 150 öğrenci, iki yılı aşkın bir süredir yemeklerini, okulun kalorifer kazanının ve kömürlüğünün yanında yiyorlar. Öğrenciler iki yıldır; 'ekmek arası kömür yemek istemiyoruz' diye yetkililere sesleniyor, ancak kimse seslerine kulak vermiyor. Okula yemekhane yapılması için okul aile birliği, ellerinde avuçlarında ne varsa vermeye hazırlar. Ancak kalan paranın, İl Özel İdaresi'nden veya Milli Eğitim Bakanlığı'ndan karşılanması gerekiyor. Buradan, Milli Eğitim Bakanına sesleniyorum; 2013 yılında bir ilköğretim okulunda öğrenciler, kömürlüğün yanında yemek yemek zorunda bırakılıyor. Çocuklar hastalıkla karşı karşıya kalıyorlar. Bu sorunun çözümü için sizlerin ve meclisin desteğini bekliyorum" ifadelerini kaydetti.
(NA-SO-Y)

15.01.2013 10:36:21 TSI

Editör: Wan Haber