CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, eski eşya pazarını ziyaret etti.
Milletvekili Veli Ağbaba, satılan Tekel binasının altında kurulan eski eşya pazarını ziyaret ederek vatandaşlarla bir süre görüştü. Ağbaba burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
"Ekonominin en iyi göstergesi işte bu pazarlardır. 8-10 liralık tezgahlarda evine ekmek parası götürmeye çalışanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. 'Milli gelir 10 bin dolar' diyorlar. Gelin görün 10 bin dolarlık kişi başı milli gelir var mı yok mu? Milli gelir arttı diyenler kendi yakınlarının gelirini artırıyorlar. Milli gelir artsa çöpten toplanan malzemeler pazarlarda satılır mı? Akşama kadar 5 liralık satış yapmış 2 çocuk babası vatandaşımız; 'bırakın 10 bin doları bin dolar bile gelirim yok' diyor. Ben değil Malatyalılar bunu haykırıyor."
Çöpten kağıt toplayarak para kazanmaya çalışan yüzde 47 engelli vatandaşın sorunlarını da dinleyen Ağbaba, "Memleketin zenginliği burada. 7 nüfus buradan kazanılan paraya bakıyor. Yokluk, yoksulluk almış başını gidiyor" şeklinde konuştu.
Eski malzeme satıcısı bir kadın ise, "2 liraya ayakkabı satılıyor. Eskiden bu ayakkabıları sobada yakarlardı, çöpe atarlardı. Şimdi burada satılıyor. Alıcısı da var. Artık millet bunlara muhtaç olmaya başladı" diye konuştu.
Ağbaba da,"2 liraya altı delik ayakkabı, 1 liraya yırtık pantolon satılan bir ülkede milli gelir arttı diyenler, halkla dalga geçiyorlar" dedi.
(NA-SO-Y)

11.02.2013 15:00:48 TSI

Editör: Wan Haber