CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir'de bir dizi ziyaretlerde bulunarak, vatandaşların sorunlarını dinledi.
Günedoğru, Söğüt beldesi, Beğre, Gövdeli ve Kapıdere'de incelemelerde bulunarak vatandaşın ve esnafın sorunlarını dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ilk olarak CHP ilçe bürosuna geldi. CHP Doğanşehir İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve partililer tarafından karşılanan Ağbaba, burada bir açıklama yaptı. Veli Ağbaba şunları söyledi:
"Önümüzde yerel seçimler var. Amacımız Doğanşehir'de yerel yönetimde iktidar olmaktır, belediye başkanlığını almaktır. Devletin ulaşamadığı, hala suların olmadığı, yollarının on yıldır olmadığı, sadece kendisine oy verenlere hizmetin yapılmadığı yerlere, hizmeti ancak biz götürürüz. AKP sadece hizmetleri kendi yandaşlarına yapıyor. Başka da kimseye hizmet verilmemiştir."
"Geçtiğimiz günlerde Kapıdere ve Örencik'e gittim. Bugün yine bu köylerimize gideceğim. Burada 10 yıldır AK Parti hükümetinin hizmet vermediği yerlere, hizmeti yine biz götürürüz. Hiç ayrım yapmadan, kimlerin hizmete ihtiyacı varsa hizmetimizi yapacak ve herkesin sorunlarını çözeceğiz. Yine bu iktidar, döneminde milli gelirimizin arttığını söylüyor ancak Doğanşehir'de ben milli geliri artan kimseye rastlamadım. Var mı burada milli geliri 3 kat artan?" diyen Milletvekili Ağbaba, "Bakın Malatya'da 4 tane insan soba gazından zehirlenerek öldüler. Bugün ölen iki kişinin taziyesine gideceğim. Bu neyin işaretidir? Bu, yoksulluğun işaretidir. Bir ülkede milli geliri 3 kat artan bir ülkede insan soba gazından zehirlenerek ölür mü? Bu Türkiye'nin bulunduğu noktayı gösterir. Cinayet sadece silahla işlenmez. İşte size cinayet; ekonomisi 3 kat büyüyen bir ülkede insanlar hala sobadan zehirleniyorsa burada bir sıkıntı vardır. Ekonomik gelişmişliğimiz bu. Bakın demokrasi ne durumda; Çin'den sonra dünyada en çok gazeteci bizim ülkemizde tutuklandı ve yargılandı. Dünyada terörden tutuklu olan 37 bin kişi var. Bunun 14 bini Türkiye'de. Ben CHP komisyonunun cezaevi sorumlusuyum. Gezmediğim cezaevi kalmadı. Dünyada demokrasi konusunda 150. sıradayız. Yani Afrika ülkelerinin, Mısır'ın çok gerisindeyiz. Türkiye'ye tekrar demokrasiyi getireceğiz. Bugün teslim olmayan bir tek kuruluş Cumhuriyet Halk Partisi kaldı. Mücadelemizi yapacağız" dedi.
Milletvekili Ağbaba, partisinin ilçe teşkilatındaki konuşmasının ardından, ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti. Ağbaba daha sonra; Günedoğru, Söğüt beldesi, Beğre, Gövdeli ve Kapıdere köylerini de ziyaret etti.
(ŞS-SO-Y)

11.02.2013 11:43:52 TSI

Editör: Wan Haber