AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, milletle iktidar arasında bağ kurulursa milliyetçiliğin önem kazanacağını söyledi.
Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, Birlik Vakfı'nda 'Türkiye'deki kimliklerin siyasi hayata etkileri' konulu programa katıldı. Milliyetçiliği değerlendiren Bostancı, "Her şeyin bir tarihi var. Milliyetçilik konusunda ne kadar, 'Eskiye gideriz' deseler de tarih bilimi buna izin vermez. Türk milliyetçiliği de hep değişmemiş gibi görülür. Osmanlı döneminde kimse hanedana siyaset yapamazdı. Siyaset yapan asılırdı. Cumhuriyet döneminde ise iktidar herkesin değildir. Bürokratik ve yüksek insanlarındır. Turgut Özal bile iki gömleğim var, 'Biri bayramlık, diğeri idamlık' demişti. Millet ile iktidar arasında bağ kurulursa milliyetçilik önem kazanır. Milliyetçilik 19. asırda önem kazandı" dedi.
İnsanın alıştığı yerde yaşamak istediğini dile getiren Bostancı, "Eskiden insanlar doğdukları evde yaşardı. Modernleşme ile birlikte insanlar alışkanlıklarını kaybetti. Bu durum sonrası herkes ayrı yerlere yerleşti. Bu bir travmadır. Modern dünyada insan evini yitiriyor. Milliyetçilik, 'Evin bu millet' diyor. Her dinin peygamberleri, milliyetçiliğin ise insanları vardır. Her dinin ve milliyetçiliğin günleri vardır. Biz bir gün öleceğiz, Türk milleti ise hep olacak. Bu bir evdir" şeklinde konuştu.
(AF-MŞ-Y)

09.02.2013 11:26:56 TSI

Editör: Wan Haber