AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Biz Ticaret ve Sanayi Odası ile son 6 yılda hep uyum içinde çalıştık. Yeri geldi bizi eleştirdiler, yeri geldi çalışmalarımıza destek verdiler. Birlik ve beraberliği Sayın Erkoç en iyi şekilde sergiledi. Umarım bu süreç, ayrıştırmayı ve gruplaştırmayı değil, birlik ve beraberliğin devamını sağlar" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberindeki partililerle TSO Başkanı Hasan Hüseyin Eroç ve TSO Meclis Başkanı Sami Payza'yı ziyaret etti.
TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya ekonomisinin gelişmesi noktasında oda olarak görev yaptıkları süreç içerisinde canla başla çalıştıklarını belirtip hiçbir ayrım yapmadan her fikirden işadamına hizmet götürmek için uğraş verdiklerini ifade ederek, "Biz Türkiye'de örneğine az rastlanır bir şekilde Malatya'da iş platformu oluşturduk. Hiçbir üyemiz arasında ayrım yapmadık. Üyelerimizin sorunlarını değerli milletvekillerimize iletmeye çalıştık. Herkesi kucaklayan bir anlayış sergiledik. Ben önümüzdeki hafta yapılacak seçimde yine birlik ve beraberliğin ön plana çıkmasını umuyorum" dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Büyükşehir oluşumuzda değerli milletvekillerimizin katkısı çok büyük. Ben bir kez daha hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette ki Ticaret ve Sanayi Odası Malatya ekonomisinin büyümesi açısından büyük önem taşıyor. Son yıllardaki çalışmalara baktığınızda Malatya sanayisinin hızla büyüdüğünü görüyorsunuz. Bu durum Büyükşehir olan Malatya'yı geleceğe ümitle taşıyor. Ben seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de son 6 yıldan mevcut TSO yönetimi ile uyum içinde çalıştıklarını belirterek, "Biz Ticaret Odası ile son 6 yılda hep uyum içinde çalıştık. Yeri geldi bizi eleştirdiler, yeri geldi çalışmalarımıza destek verdiler. Birlik ve beraberliği Sayın Erkoç en iyi şekilde sergiledi. Umarım bu süreç, ayrıştırmayı ve gruplaştırmayı değil, birlik ve beraberliğin devamını sağlar" dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası'nın son 5084 sayılı Teşvik Yasası konusunda önemli girişimlerde bulunduğunu belirten Öz, "Bu konuda değerli başkan gerek bizimle gerek diğer ilgililerle sürekli temas halinde oldu. Ankara'da önemli bir lobi oluşturuldu. Sayın Başbakanımıza dosya sundu. Bu konudaki süreci birlikte son noktasına kadar takip ettik" şeklinde konuştu.
Siyasetçi olarak sivil toplum örgütlerini önemsediklerini belirten Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sivil toplum kuruluşlarındaki vizyoner heyecan bizim için önemli. Bu noktada Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile sürekli teşviki mesai içinde olduk. Sayın başkanlar yeri geldi bizi eleştirdi, yeri geldi çalışmalarımızda yanımızda olup destek verdi. Sorunların birçoğunu birlikte takip ettik. Kentin kalkınması için birlik beraberliği en iyi şekilde sergilediler. Tabii önümüzde Ticaret ve Sanayi Odası'nın seçimi var. Bu seçim sürecinde ayrıştırmayı, gruplaştırmayı değil, birlik ve beraberliğin devamını umuyorum. Tüm adaylardan da bunu rica ediyorum. Önemli olan bu süreç sonrası birlik ve beraberliğimize halel gelmemesidir; birlik ve beraberliğin devam etmesidir. Bu da en büyük arzumuzdur" ifadelerini kaydetti.
(BK-Y)

18.01.2013 16:06:24 TSI

Editör: Wan Haber