Milas ilçesinde özelleştirme karşıtı eylem yapıldı. CHP ve MHP ilçe temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütünün destek verdiği eylemde 500'ü aşkın güvenlik görevlisi görev aldı. Günün erken saatlerinden itibaren başlayan eyleme Maden-İş Sendikası yönetimi, ve işçi yakınları destek verdi. Bağdamları köyünden gelen iki kadın eşeklerinin sırtına bağladığı küfeler ile "ihaleye katılmak istiyoruz" diyerek eyleme destek verdi.
CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın yaptığı destek konuşmalarının ardından Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik de eyleme katılan herkese teşekkür etti. Erçelik, yaptığı konuşmada 2013 yılını direniş yılı ilan ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Geldiğimiz yer sözün bittiği yerdir. Eğer ihale iptal edilmez ise işyerinden çıkmama eylemi yapacağız.Öncelikle birlik ve beraberliğimizi bölmek içindir bu ihaleler. Bugün o servisi satmak isteyenler yarın diğer birimleri satacaklardır. Buna asla izin vermeyeceğiz. Gücümüzü dosta düşmana gösterelim."
İhalenin iptal edildiği haberinin alınması ile yasal sürecin sona ermesini bekleyen işçiler alkışlarla nizamiye kapısına kadar kol kola yürüdü.
(KS-HO-Y)

14.01.2013 17:56:35 TSI

Editör: Wan Haber