Muğla hatta Ege bölgesinin kültür ve tarla balıkçılık sektörünü elinde bulunduran Milas'ta destek ödemeleri 22 Şubatta gerçekleşecek.
18 milyon TL'yi aşan bir desteğin dağıtılacağı Milas'ta Kültür Balıkçıları değişen sistemden pekte memnun değil. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan, "Üreticiye ve sektöre bir miktar nefes aldıracak da olsa bizim mutlaka desteklerle dış pazardaki rekabet gücümüz arttırılmalı. Bununda tek çözümü desteklerin eski haline getirilmesidir" dedi...
Muğla'nın Milas ilçesinde geçimini balık üretimi ile sürdüren 151 kültür ve tarla balıkçısına 18 Milyon TL destek dağıtılacak. 49 açık denizde offshore sisteminde 102'si ise tarla balıkçılığı ile uğraşan 151 balık üreticisine toplamda 18 Milyonu aşan desteğin 22 Şubat itibari ile dağıtılacağını söyleyen Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, "Kesin icmaller çıktı. Üreticimizin sorunsuz bir süreç geçirmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bir ara 5-6 liralara kadar düşen balık fiyatları yeniden 8-9 liralara yükselmesi ile biraz olsun canlanan balıkçımız alacağı bu desteklerle daha rahat bir üretim sezonu geçirecek.
22 Şubat itibari ile destekleri almaya başlayacak olan üreticilerimiz için ay sonuna kadar ilçemizde toplamda 18 Milyon TL'lik bir destek sağlanmış olacak" dedi...
Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan ise, "sektöre bir miktar nefes aldırabilecek bir destek olsa da mutlaka eski haline döndürülmeli" dedi. Başkan Bozan, "Destek geçen yıl mayıs ayında azaltılmış ve destek olarak etkisini yok etmiştir. Bu dağıtılacak olan destek normalde 2012 yılının desteği. Üreticiye ve sektöre bir miktar nefes aldıracak da olsa bizim mutlaka desteklerle dış pazardaki rekabet gücümüz arttırılmalı. Bununda tek çözümü desteklerin eski haline getirilmesidir" diyerek konunun sorun olan yanını ifade etti.
(KS-MB-İK)

14.02.2013 15:26:47 TSI

Editör: Wan Haber