Milas'ta yol yapım çalışmaları sırasında menfez ve su tahliye kanallarının yönü değişince bazı ev, iş yeri ve araziler sular altında kaldı.
Milas Söke karayolunun 3'üncü kilometresinde yaklaşık 45 yıldır yaşayan ve geçimini çiftçilikle sürdüren Mehmet Genç (82), kış aylarında yapılan yolun yükseltilmesi ve menfezlerin yanı sıra su tahliye kanallarının da kendi bahçesine verilmesi nedeniyle su baskınları yaşıyor.
Son günlerde artan yağışlarla birlikte su baskınlarının da bölgesel olarak arttığı Milas'ta, sürekli sorun olarak yansıyan Milas Söke Karayolu bu kez de yapılan yanlış çalışmaları ile dikkat çekiyor. Uzun süredir devam eden çalışmalar nedeni ile ne zaman tamamlanacağı bilinmeyen yolun, tamamlanan kısımlarındaki sorunlar ise şimdi ortaya çıkmaya başladı. Yolun her iki yanında tarlalara doğru dere yatağı olmamasına rağmen menfez bırakan karayolları, buna birde tamamlamadığı ve yüksek kotta bıraktığı menfezlere dahil ettiği yol su kanalları tahliye sistemi eklenince bu bölgedeki ev ve işyerleri su baskınında mağdur oldu.
Çektikleri çileyi dile getiren 82 yaşındaki Mehmet Genç isimli çiftçi su baskınları nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istedi ve ekledi, "Önceden su akıp yatağını buluyordu, şimdi tüm su bizim evimizde ve avlusunda birikiyor" dedi.
(KS-MB-İK)

16.02.2013 15:54:30 TSI

Editör: Wan Haber