Mardin'in Midyat İlçe Belediyesi ile tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Midyat Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzettin Karaboğa, Yönetim Kurulu üyeleri Salih Çelik, Davut Bozan, Midyat Belediyesi İnsan Kaynakları ve Sosyal İşler Müdürü Şehmus Gümüş, Belediye Satın Alma Birim Amiri Faik Teomay ve belediye çalışanları katıldı. Karaboğa, Mardin genelinde belediyelerle yapılan toplu iş sözleşmesi sonucu İl Özel İdaresi ile birlikte 23 belediye ile toplu iş sözleşmesi yapıldığını söyledi. Karaboğa, "Mardin genelinde 28 belediyeden 22 belediye ile sözleşme imzaladık ve İl Özel İdare olmak üzere 23'e çıkardık. Şimdilik Mardin genelinde 500 üyeye ulaştık. Tüm Bel-Sen Mardin Şubesi olarak amacımız belediyeler ile toplu iş sözleşmesi yapmak, memur emekçinin haklarını savunmaktır" dedi.
Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Baysal da, toplu iş sözleşmesinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Toplu iş sözleşmesi demokratik hakların vazgeçilmez unsurlarından biridir. Memur maaşlarının iyileştirmesi için yapılan sosyal denge adaletinin sağlanacağı kanısındayım. Tüm Bel-Sen Mardin Şubesi'nin bizim adımıza haklarımızı savunacak olmasından dolayı mutluyuz" diye konuştu.
(SE-YRT-CC-Y)

04.01.2013 17:03:38 TSI

Editör: Wan Haber