Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde okullarının aktığını ileri süren veliler, çocuklarını okula göndermeme eyleminde bulundu.
Eylem yapan belde sakinleri, milletvekillerinin kendilerine yeni okul sözü vermelerine rağmen okul yapılmadığını ileri sürdü. Mevcut olan okulun onarılmamasına tepki gösteren veliler, öğrencileri okula göndermeme kararı aldıklarını belirterek, eylem başlattı. Yetkilileri ve milletvekillerini göreve çağıran veliler, okulun onarılmasını ve bu durumun bir an önce çözülmesini istedi. Daha sonra Midyat İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Söğütlü beldesine gelerek okullarda incelemelerde bulundu. İnceleme yapan Kaymakam Bingöl, velilere eylemlerine son vermelerini isteyerek çözüm üreteceklerini söyledi. Bingöl, velilere okula teknik ekibin göndereceğini ve onarılması için elinden gelen desteği vereceğini ifade etti. Öğrencilerini okullardaki çatlaklardan dolayı göndermenin tedirginliğini yaşadıkları belirten velileri ise Kaymam Oğuzhan Bingöl'ün devreye girmesi ile eylemlerinden vazgeçti. Velilerin şikayetini dinleyen Kaymakam Bingöl, "Bayındırlıktan gelecek olan arkadaşların bina çökme tehlikesi var diyorsa, buna hemen acil çözüm bulacağız. Yok, yine bu çatlaklar teknik olarak çok büyük bir deprem olmazsa, çok büyük sıkıntıya sebep olmaz derlerse, biz önümüzdeki eğitim öğretim dönemini düşüneceğiz" dedi. Veliler okul onarılmazsa artık çocuklarını okula göndermeyeceklerini, rutubet nedeni ile çocukların üşüdüğünü soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
Söğütlü beldesi Güngören Mahallesi'nde bulunan ilköğretim okulunun 23 yıllık, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan okulun ise 60 yıldan daha eski olduğu belirtilirken, okullarda yaklaşık 200 öğrenci bulunduğu belirtildi.
(SE-YRT-AŞ-Y)

25.12.2012 15:23:23 TSI

Editör: Wan Haber