Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Mardin'in Midyat ilçesinde mali destek programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Matiat Oteli Dicle salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsa Kurnaz, DİKA Mardin Yatırım Destek Ofisi uzmanı Fuat Özcan, proje biriminden Feyza Kaya ve Semra Taşkıran iş adamları, küçük ve orta ölçekli işletmeleri sahipleri ile yatımcılar katıldı. DİKA Yatırım Destek Ofisi uzmanı Fuat Özcan, "Özellikle Mardin ve Midyat'ın mali desteklerden yoğun bir şekilde faydalandığını görüyoruz. Mardin ve Midyat'ta bulunan KOBİ'lerin destek alma oranı oldukça yüksektir. Bunun yanı sıra kamu kurumların da önceki senelerde aldıkları destek miktarları oldukça yüksek olduğundan bahsedebiliriz. Bu seneki mali destek programımızda da aynı başarıyı yatırımcılardan beklemekteyiz. Mali Destek Programları çerçevesinde bu sene başarılı projelere toplam 25 milyon 337 bin lira finansman desteği sağlanacak. Dicle Kalkınma Ajansı 2013 yılı için Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak kalkınmasına önemli katkılarda bulunacak, 3 farklı mali destek programı düzenlendi. Ajans tarafından 31 Aralık 2013 tarihinde ilan edilmiş olan 2013 Mali Destek Programları için proje başvuruları 14 Ocak 2013 tarihinde alınmaya başlayacaktır" dedi.
Toplantıya katılan iş adamları ise taleplerini dile getirerek yatırım için mali desteğin yetersizliğinden yakındı. Ayrıca iş adamları bölge insanı için pozitif ayrımcılığın yapılmasını, bürokrasinin azaltılmasını talep ederek, yatırımcıların başka bölgelere gitmemesi için desteğin artırılması talebinde bulundu.
(SE-YRT-AŞ-Y)

07.01.2013 17:42:02 TSI

Editör: Wan Haber