Gıda Tarım ve Hayvancılık Mardin'in Midyat İlçe Müdürlüğü ve Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl koordinatörlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Hükümet Konağı salonunda düzenlenen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür vekili Servet Arık, İl Koordinatörü Tahsin Aba, Kıdemli Uzman Bilal Bilgiç ve Ümran Nezihi İnan, muhtarlar, çiftçiler, üreticiler ve yatırımcıların katıldı. Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, Mardin'in her köşesindeki çiftçiye ve bu konuda bizimle çalışma yapmak isteyen tüm yatırımcılara ve kuruluşlara kapılarımız sonuna kadar açıktır. TKDK olarak çiftçimizin ve yatırımcılarımızın her zaman yanındayız. Bize ihtiyaç duyulan, tarımsal ve kırsal yatırımlarla ilgili her konuda herkese yardımcı olmaya hazırız. Burada bizim amacımız fonlardan Mardin maksimum düzeyde yararlandırmaktır. İşte bu amaçla daha önce Kızıltepe, Mazıdağı, Derik, Ömerli, Savur, Dargeçit ilçelerinde kaymakamların, ilçe müdürlerinin, muhtarların ve potansiyel başvuru sahiplerinin katılım gösterdiği toplantılarda kurum hakkında, IPARD programı ile ilgili ve IPARD programı kapsamında verilen destekler ile ilgili olarak tanıtım toplantıları gerçekleştirdik. Şimdi de Midyat'tayız daha sonra Yeşilli ve Nusaybin'de de tanıtım toplantılarını gerçekleştireceğiz" dedi. Aba, yatırım yapmayı düşünen vatandaşları 15 Şubat-15 Mart tarihleri arasında projeleriyle beraber Mardin İl Koordinatörlüğü'ne beklediklerini sözlerine ekledi.
Toplantıda, İl Koordinatörlüğü uzmanları olan kıdemli uzman Bilal Bilgiç ve Ümran Nezihi İnan, katılımcılara TKDK olarak Mardin'de hangi yatırımlara destek vereceklerini, verecekleri destek oranları ile destek miktarları ve başvuru koşulları hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.
(SE-YRT-AŞ-Y)

07.02.2013 16:09:30 TSI

Editör: Wan Haber