Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mardin İl Teşkilatı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle basın açıklaması düzenledi.
Midyat Grant Estel Oteli'nde düzenlenen basın toplantısına; MHP Mardin İl Başkanı Mehmet Veysi Oğuz, Başkan Yardımcısı Fidan İşcan, Midyat İlçe Başkanı Behlül Murat Maral, İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Aka, parti yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.
MHP Mardin İl Başkan Yardımcısı Fidan İşcan, Türkiye'de 8,5 milyon vatandaşın çeşitli sebeplerden dolayı engeli bir hayat yaşadığını söyledi. İşcan, "Mevcut yaşam koşullarının yetersiz olması, hayatlarımızı devam ettirecek yeterli derecede iyileşme yapılmaması zor olan yaşam koşullarımızı daha da zorlaştırmaktadır. Bölgemizde cereyan eden çatışma ortamının, eylemlerin, bombaların çocuklarımız üzerinde ruhsal ve fiziksel tahribatlar yarattığını biliyoruz. Bu tahribatın ileriki süreçte ülkemiz insanları üzerinde ciddi sorunlar yarattığını kuşkusuz düşünmekteyiz. Buradan gerek yerel ve genel yönetimlere gerekse biz anne ve babalara büyük sorumluluklar düşmektedir. Biran önce engeli vatandaşlarımıza yaşamlarını daha iyi koşularda idame etmelerini sağlayacak yasal ve sosyolojik önlemlerin alınması gerekmektedir. Anne ve babaların ise, çocuklarını mevcut olan bu kaos ortamından uzak tutmalarını istiyoruz" dedi.
(SE-YRT-YHY-Y)

06.12.2012 18:06:56 TSI

Editör: Wan Haber