Mardin'in Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa Kenan Akçay seçildi.
Belediye sosyal tesisleri salonunda gerçekleştirilen seçime dört liste halinde gidildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan genel kurulda ilk olarak başkanlık divanı oluşturuldu. Daha sonra okunan yönetim kurulu yıllık çalışma raporu, denetleme kurulu raporu, bilanço ve gelir gider tabloları oy birliği ile kabul edildi. Yönetim ve denetim kurullarının ibrası ve 2013 yılı bütçesi yine oybirliği ile kabul edildi. 752 üyenin bulunduğu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimine 514 üye katılırken, 14 oy geçersiz sayıldı. Oylamada 188 oy alan Kenan Akçay başkan seçilirken, Şehmus Tural 186, Abdurrahman Ayyıldız 100, Abdullah Demirdağ ise 26 oy aldı.
Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Kenan Akçay, görevini layıkıyla yapmaya çalışacağını söyledi. Üyelere teşekkür eden Akçay, "Sizlerin desteği ve güveni ile görevimi en iyi şekilde yürütme gayreti içerisinde olacağım" dedi.
(SE-YRT-CC-Y)

04.02.2013 14:07:19 TSI

Editör: Wan Haber