MARDİN - Mardin Midyat Devlet Hastanesi'nde 'Hasta Yönlendirme Hizmetleri' başladı. Vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak için görevlendirilen 7 personel, hastaneye gelen vatandaşları kapıda güler yüzle karşılayıp, her konuda yardımcı olmaya çalışıyor.

Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan, yeni uygulamada vatandaşlara kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini vurguladı. Arıkan, "Tüm vatandaşlara yardımcı olacak personel, özellikle okuma yazması olmayan ve yaşlı vatandaşlar için daha özverili çalışacaklar. Görevli personelin güler yüzlü olmasının yanı sıra hastaları yönlendirirken, gerekirse sedye ile ya da tekerlekli sandalye ile onlara yardımcı olacaklar. Günde ortalama bin vatandaşımıza hizmet veren hastanemizde, şu an 7 personel görevlendirilmiş durumda, bu sayıyı, ihtiyaç doğrultusunda artırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu. Arıkan, ayrıca, önümüzdeki günlerde hastanede yapılacak yenilikleri basın mensuplarıyla paylaşacağını belirtti.

Poliklinik servisleri girişlerinde vatandaşları güler yüzle karşılayan personel, hastalara, doktorların kapısına kadar refakat ettikten sonra; EKG, röntgen, kan tahlili gibi konularda vatandaşları yönlendirip eşlik ediyor. Görevlilerin Kürtçe, Türkçe ve Arapça dillerini bilmeleri, vatandaşların kendilerini daha rahat ifade etmelerinin yanı sıra yeni uygulama vatandaşlar tarafından takdir topladı.

Babasını hastaneye getirirken kapıda karşılaştığı görevlilerin, tekerlekli sandalye ile yardımcı olduklarını gören Yunus Akçay, "Bu uygulamadan dolayı çok mutlu olduk. Bunu düşünüp uygulayan yetkililere teşekkür ederiz." diye konuştu.


CİHAN

Editör: Wan Haber