Mardin'in Midyat ilçesi M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik, 'Denetimli Serbestlik ve Yaşam Motivasyonu' konulu seminer verildi.
Midyat M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 150 civarında tutuklu ve hükümlünün ilgiyle izlediği semineri, Denetimli Serbestlik Sosyologu Tekin Karaçam verdi. Tutuklu ve hükümlülerin kaybolan yaşam motivasyonlarının kazandırılması hedeflendiği belirten Karaçam, "Seminere tutuklu ve hükümlüler yoğun ilgi gösterdi. Tutuklu ve hükümlülerin toplumsal rehabilitasyonlarının artırılmasına dönük yapıldı. Bir dizi çalışmanın bir parçası olan 'Yaşam Motivasyonu' semineri ile sosyal normal, iletişim becerileri, motivasyon, hayatı planlamak, tahliyeden sonraki duruma psikolojik hazırlık, öfke kontrolü ve kişisel gelişim konularında bilgi aktarımı sağladık" dedi.
Denetimli Serbestlik Müdürü Seydi Dağlı ise, hükümlü ve tutuklulara yönelik rehberlik amaçlı çalışmalar devam edeceğini belirterek, "Bu tür çalışmalar ile gerek toplumun korunması ve düzenin sağlanması, gerekse suça bulaşmış kişilerin yeniden topluma kazandırılmasını amaçlamaktayız. Ayrıca koruma kurulu başkanlığımız nezdinde tutuklu, hükümlü, eski hükümlü ve suç mağdurlarının kaybettikleri yaşam isteklerinin tekrar kazandırılması ile insan ilişkilerinden, iş ve meslek kazanmalarına kadar her alanda çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.
(SE-YRT-YHY-Y)

06.12.2012 18:52:40 TSI

Editör: Wan Haber