Teknoloji devi Microsoft, yaz aylarının sonlarına doğru duyurduğu akıllı bilekliği Microsoft Band ile giyilebilir cihaz pazarına adımını atmıştı. Bu cihaz, tanıtımın hemen ardından online mağazalar ve perakende olarak tüketicilerin beğenisine sunulmuştu. Pazara hızlı bir giriş yapan cihazın stoklarının tükenmesi nedeniyle internet satışı durdu.

 

 

Microsoft'un yapmış olduğu açıklamaya göre, Microsoft Band'in stoklarının tükenmesi nedeniyle internet satışı 2015 yılının başlarına kadar durduruldu.

 

Öte yandan bu durumun Microsoft için iyi olarak gözükse de ürünün stoklarının tam olarak yurt dışında tatil döneminde tükenmiş olması aslında o kadar da iyi değil. Zira tatil döneminde insanlar teknolojik ürünlere yöneliyorlardı. Bu yüzden Microsoft Band bu dönemde satışlarını daha da yukarılara çekebilirdi. 

 

 

Emre Çetinkaya - teknokulis

 

 

 

2014 EKİM AYINDA MİCROSOFT AKILLI BİLEKLİĞİ BÖYLE DUYURMUŞTU

 

 

Yazılım devi Microsoft, bildiğiniz gibi dün fitness odaklı akıllı bilekliği Band ile ilk defa giyilebilir teknoloji pazarına giriş yapmıştı. Söz konusu ürün, tanıtımın hemen ardından online mağazalar ve perakende olarak tüketicilerin beğenisine sunulmuştu. Bugün gelen bilgiler ise Microsoft'un ilk giyilebilir cihazı olarak dikkat çeken Band'e yoğun ilginin olduğunu gösteriyor.

 

 

 

Android, Windows Phone ve iOS olmak üzere üç farklı platform desteği ile ön plana çıkan Microsoft Band stoklarının tükendiği belirtiliyor. Şimdilik sadece Amerika'da satışa çıkan ürün sadece 199 dolar fiyat etiketine sahip. Ayrıca Redmond merkezli teknoloji devi, Microsoft Store'da ürünün tükenmesinin ardından tüketicilerin en yakın perakende mağazalarına gidebileceğinin de altını çizdi. Ayrıca ne kadar cihaz satıldığı da henüz açıklanmadı.

 

Furkan Yaldız - teknokulis

 

 

Microsoft'un beklenen giyilebilir cihazı nihayet resmiyet kazandı. Microsoft Band olarak adlandırılan akıllı bileklik Android, iOS ve Windows Phone cihazlarla çalışmaktadır. Dahili birçok sensörü barındıran bileklik 30 Ekim itibariyle Microsoft mağazalarında yerini alacak. Cihazın fiyatı bilgisi 199$ olarak açıklandı.

 

 

Microsoft Band sahip olduğu sensörler sayesinde kalp hızı, stres düzeyi, Ultraviyole ışın seviyesini ve uyku düzenini ölçebiliyor. Microsoft Band ayrıca herhangi bir mobil cihaza bağlı kalmadan koşma süresi ve diğer egzersiz bilgilerine kullanıcılara aktarabiliyor. 100mAh kapasiteli pile sahip aygıt 48 saat kullanım süresi sunuyor.

 

 

Kullanıcılar Bluetooth 4.0 LE üzerinden gerçekleşen bağlantı sayesinde 1.4-inç büyüklüğünde TFT dokunmatik ekran üzerinde mobil bildirimlere de erişebilecek. Microsoft Band suya ve toza karşı dayanıklı bir yapıya sahip. Microsoft Band'da ayrıca Cortana sesli asistan desteği mevcut. Bu sayede cihaz sesli komutlar yöneltilebilecek.

 

Editör: Wan Haber