Milliyetçi Hareket Partisi Manavgat İlçe Başkanı Halil Gubaş ve yönetim kurkulu üyeleri gezici 'Çanakkale 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi'ni ziyaret etti.
Manavgat 100.Yıl Kapalı Spor Salonu'nda açılan müzede 4 bin adet obje, 25 adet anlatım tablosu ve Çanakkale şehitlerinden oluşan temsili bir şehitlik sergileniyor. Müzeyi gezen MHP İlçe Başkanı Gubaş ve yönetim kurulu üyeleri Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan'dan müze hakkında bilgi aldı.
Çanakkale 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi'nden oldukça etkilendiklerini belirten MHP İlçe Başkanı Gubaş, "Daha önce Çanakkale'de atalarımızın büyük mücadeleler verdiği toprakları, savaş alanlarını, siperleri ve şehitliği görme fırsatım olmuş ve Çanakkale ruhunu yerinde yaşamıştım. Ancak gidemeyenler için böyle bir müzeninin kurulması Türkiye'nin ve dünyanın tek gezici müzesi olma ayrıcalığına sahip olan bu muhteşem müzenin vatandaşların ayağına kadar getirilmesi çok önemli. Milli birlik ve beraberliğin temeli olan Çanakkale ruhunun yaşatılması, yeni nesillere anlatılması adına müzeyi kuranlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
(AK-SK-Y)

18.02.2013 13:14:27 TSI

Editör: Wan Haber