MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "Hükümet, köylülere yönelik politikalarını bir an önce gözden geçirmek ve üretici lehine kararlar almak zorundadır" dedi.
Seyhan ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra Sarıçam ilçesine bağlı Hocallı Köyü'ne giden MHP'li Yılmaz ve beraberindekiler kurban kesilerek karşılandı. Eski DYP'li İsmail Kibar, AK Parti delegesi Mustafa Ünaldı ve beraberindeki köylülerle oturduğu yer sofrasında yufka ekmekle kebap ikram edilen Yılmaz, yemek sofrası köylülerle sohbet etti. Daha sonra köyün içindeki kahvehaneleri gezerek köylülerin sorunlarını dinleyen Yılmaz, köylerde çiftçilik ve hayvancılık yaparak yaşamlarını sürdüren vatandaşların bu hükümet döneminde mağdur edildiğini bizzat kendileri ifade ettiğini ve bu durumun da kendilerini üzdüğünü söyledi.
Sadece ova köylerde değil ülkenin tüm kırsalında hükümet politikaları nedeniyle köylünün büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen Yılmaz, "2B uygulamalarından hayvancılık desteklerine kadar köylülerimizi direk ilgilendiren politikalar ne yazık ki köylümüzün yüzünü güldürmekten çok onları ekonomik çıkmaza doğru itelemiştir. Hükümet, köylülere yönelik politikalarını bir an önce gözden geçirmek ve üretici lehine kararlar almak zorundadır. Bu şekilde devam ederse, ekonomik olarak büyük bir çıkmazın içerisinde olan köylerimiz ne yazık ki boşalacak, toprak sahipsiz kalacaktır. Bırakın kar etmeyi ekmeğini bile tarım ve hayvancılıktan çıkaramayan vatandaşlarımızın sesine, hükümet kulak vermelidir. Çiftçi ve köylü MHP iktidarında hak ettiği değeri görecek ve ekonomik anlamda rahatlayacaktır" dedi.
(ADN-Y)

10.12.2012 14:18:51 TSI

Editör: Wan Haber