MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri, BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını yineleyerek, "Bunları cezalandırmayacaksanız TCK'yı kaldırın" dedi.
Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesinin gecikmiş bir konu olduğunu ifade etti. Olayın hemen ardından Meclis'in toplanması gerektiğini belirten Yeniçeri, bu konu ile ilgili AK Parti'nin tutumunun BDP'lilere özgüven kazandırdığını söyledi. Yeniçeri, "Hiçbir zaman terör. Terörist silah ve şiddet Kürt kardeşlerimizin kabul edeceği, bir olgu değildir. Buna destek kimse veremez. İnsan katleden, pusu kuran, şantiye basan kamyon yakan, karakol basan insanlar temsilci olamazlar. Bunlar haramilerdir, canilerdir" dedi.
BDP'lileri dokunulmazlıklarının kaldırılmasını yineleyen Yeniçeri, dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda 1994 yılına dönüleceği eleştirilerine tepki gösterdi. Yeniçeri, "Efendim 94'e döneriz. Ne yapalı yani? Benim bir teklifim var. Bunları cezalandırmayacaksanız Türk Ceza Kanunu kaldırın. Katilleri dışarı çıkarın. Katil olmayı suç olmaktan çıkarın. Hukuk devletinde böyle bir şey olabilir mi. Kişiye göre hukuk üretilebilir mi? bu kabul edilebilir bir şey değil. Başbakan Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasını komisyona havale etmesi dokunulmazlıkların kaldırılmasını zamana yayarak sulandırmak anlamına gelmektedir. Burada kararlı, tutarlı ciddi olmadığını bir pazarlık payı marjı yaratmak istediğini adeta BDP'lilere bir anlamda çıtayı aşağıya çekmeleri konusunda mesaj niteliğinde olduğunu düşünüyoruz. Yine burada bir danışıklı dövüş ile karşı karşıya kaldığımız üzülerek ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
Yeniçeri, bu sürecin sonuçlandırılmaması durumunda hükümetin güvenirliğini yitireceğini söyledi. Anadilde savunma hakkının verilmesine ilişkin yasa teklifini de eleştiren Yeniçeri, "Bu PKK; İmralı, Oslo'nun ürettiği bir şey. Anadille, babadille uzaktan yakından alakası yok. BDP talep ediyor, AKP ise BDP'siz yapıyor" dedi.
Basın toplantısında Türkiye'nin dış politikasını da eleştiren Yeniçeri, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ve en son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Erbil ile yaşadığını sıkıntıyı anımsattı. Yeniçeri, "Küresel güç Türkiye, bölgesel aktör Erdoğan, İslam ülkelerinin parlayan yıldızı AKP'nin ülkeyi içine düşürdüğü durum budur. Haşimi yüzünden Irak'la, Hamas yüzünden İsrali ile NATO'nun patriotları yüzünden Rusya ile ABD'nin füze kalkanı yüzünden İran ve Türkiye'nin ilişkileri bozulmuştur. Ermenistan ile imzalanan protokoller ise Türkiye iye Azerbaycan ilişkilerinin zehirlemiştir. Erdoğan ve Davutoğlu tam da sıfıra sıfır elde var sıfır politikası izliyor" diye konuştu.
(EDA-ÖZ-Y)

05.12.2012 13:11:21 TSI

Editör: Wan Haber