MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'ın askerlerin uzun tutukluluk süreleriyle ilgili eleştirisine ilişkin, "Başbakan bu sözlerinde samimi olsa MİT Müsteşarı için çıkardığı yasaya benzer bir yasa çıkararak bu konuyu bir günde gündemden kaldırır" dedi.
Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Yani neredeyse komuta kademesinde oralara gönderilecek subayımız kalmıyor. Sen yüzlerce subayı, hele hele Genelkurmay başkanını kalkar da bu şekilde değerlendirirsen, bütün morali altüst eder. O zaman terörle nasıl mücadele edecek bu insanlar?' sözlerini değerlendirdi.
Yeniçeri, tutuklu amirallerden Cem Gürdeniz'in hapishaneden yaptığı 'Donanma kan kaybediyor. Türk halkı bunun orta ve uzun vadede neler doğuracağının gerçekleri ile yüzleşmelidir. Unutulmamalıdır ki, Anadolu'yu yenmek için önce donanmayı yok etmek gerekir. Tarih bunu böyle yazıyor' şeklindeki değerlendirmesine işaret etti. Yeniçeri, Donanma Komutanı Nusret Güner'in istifasının bu şartlar altında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Yalnız Deniz Kuvvetlerinde değil, TSK'da seçkin ve birinci sınıf subayların her birine ayrı ve uygun bir suç üretilerek içeri tıkılmıştır" dedi.
Başbakan'ın uzun tutukluluk süreleriyle ilgili sözlerinin önceki konuşmalarıyla tutarlı olmadığını savunan Yeniçeri, şunları kaydetti:
"Sanki özel yetkili mahkemeleri AKP hükümeti değil de bir başka hükümet bu iş için görevlendirdi. TSK'ya yönelik itibar infazları sanki AKP medyası değil de Yunanistan medyası yaptı. Kahpe teröristlerle kahramanca mücadele eden generalleri sanık ve darbeci; PKK'nın eli kanlı canilerini devlete muhatap ve gizli tanık yapan sanki AKP iktidarı değil de bir başka hükümet. Sanki 'bu davanın savcısı benim' sözünü Başbakan Erdoğan değil de bir başkası söyledi. Sanki gereğini yapması için 'yargıya ben de gerekeni söyledim' sözü Başbakan Erdoğan'a ait değil de bir Japon'a ait. Başbakan bu sözlerinde samimi olsa MİT Müsteşarı için çıkardığı yasaya benzer bir yasa çıkararak bu konuyu bir günde gündemden kaldırır. Başbakan bunu yapmıyor, ama yakınıyor."
(MÜG-ÖZ-Y)

30.01.2013 15:18:15 TSI

Editör: Wan Haber