MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye'nin bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmamasını doğru bir karar olarak nitelendirerek, "Bu yarışma yerine Türkiye'nin önderliğinde Türk Avrasyavizyon adı altında Türk dünyasının tanıtımını da içine alan bir yarışma yapılamalıdır" önerisinde bulundu.
Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bu yıl yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmama kararını yerinde bulduğunu söyledi. Yeniçeri, "Son yapılan Erovisyon yarışmalarında, Türkiye'den yarışmaya katılanların adından başka hiçbir şeyi Türkiye'ye ait değildi. Türkiye'yi temsilin Türkçe'yi temsil olduğunu yarışmayı düzenleyen komite unutmuştu. Böyle bir yarışmaya İngiliz sözlü şarkılarla katılmaktansa hiç katılmamak daha iyidir. İyi de oldu. İçinde Türk dilinden, Türk sesinden ve Türk duygusundan bir şey barındırmayan ekiplerle iştirak edilen yarışmalarda gerçekte Türkiye temsil edilmiyordu" diye konuştu.
Son Eurovision yarışmasında halk jürilerinin etkisinin azaltılmasıyla yarışmanın bir sanat faaliyeti olarak değil de daha çok sanatla kamufle edilmiş bir siyasal faaliyete büründüğünü söyleyen Yeniçeri, "Bu yarışma yerine Türkiye'nin önderliğinde Türk Avrasyavizyon adı altında Türk dünyasının tanıtımını da içine alan bir yarışma yapılamalıdır" dedi.
Osmanlı Türkçe'sinin ders olarak okullarda okutulmasını talebini yineleyen Yeniçeri, basın mensuplarında üzerinde Osmanlıca yazan metinleri dağıttı. Gazetecilere 'Bunları aranızda anlayan var mı?' diye soran Yeniçeri, "Ben bu yazıyı elime aldığımda okuyamadığım için içim sızladı" dedi.
Teklif konusunda "Kendisi Osmanlıca biliyor mu ki" yönünde eleştiriler geldiğini anımsatan Yeniçeri, "Dedelerimizin, atalarımızın mezar taşlarını okuyamıyoruz. Bununla ilgili teklif vermek için Murat Bardakçı olmak gerekmiyor ki" diye konuştu.
AK Parti'den kanun teklifine destek vermesini isteyen Yeniçeri, "Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi desteklemezse temellerinin çürük olduğunu gösterir" dedi.
Soruları da yanıtlayan Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'a yönelik sözlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:
"Sayın Arınç zaten dağa çıkmış gibi. Dağdakilerin verdiği hasardan daha fazla hasarı konuşmalarıyla veriyor. Ayrılıkçı, etnik bölge temelli, tarihten gelen Cumhuriyeti sindirememenin sancıları içerisinde ağzına geldiği gibi konuşuyor. Bunlar terörü makulleştiren, normal gören konuşmalardır. Gensoru görüşmelerinde 'ağzından çıkanı kulağı duysun' dedim ama ağzından çıkanı kulağının duymadığını bu söylemlerle bir kez daha öğrenmiş oluyoruz. Bu tür konuşmalar yapanlar, terör örgütünün taraftarlığını yapmış olmaktadırlar. Kendilerini kınıyorum."
Adnan Menderes'e itibarının iadesiyle ilgili Meclis'te bir çalışma yapılmasına ilişkin bir soru üzerine Yeniçeri, "Zaten milletin gönlündeki yerleri belli. Parlamento olarak aynı itibarı
vermekte bir sakınca yok'' dedi.
CHP'nin 'Deniz Gezmiş ve arkadaşları için de aynı itibarın verilmesi gerektiği yönündeki açıklamaların anımsatılması üzerine Yeniçeri, ''Menderes, Polatkan, Zorlu, millet tarafından seçilmiş insanlardı. Deniz Gezmiş ve arkadaşları ise ellerine silah almış ve düzene karşı devrim yapmaya kalkmış insanlardı. Bunları nasıl yan yana koyarak değerlendireceksiniz?" dedi.
(EDA-CC-Y)

17.12.2012 16:03:58 TSI

Editör: Wan Haber